Sfeerverslag: Duinrell (+Tikibad) & Najaarskermis in Delft – vrijdag 16 september 2022

Op onze kleine reis doorheen Nederland besluiten we vandaag een bezoek te brengen aan Duinrell. Dit keer niet voor het pretpark maar eerder voor het waterpark. Het wordt voor Hannelore en ik de allereerste keer in het Tikibad. Afsluiten doen we vandaag in Delft, waar er een kermis doorgaat.

 

Tikibad & Duinrell

Stipt om 10u gaan de schuifdeuren open van het Tikibad. We scannen vlug ons e-ticket en gaan snel door naar het zwembad want we krijgen maar 2 uur de tijd. Wie langer wil blijven betaald vervolgens € 5 per uur per persoon. Een gouden tip, ga s’morgens naar een waterpark want dan is het meestal rustig.

Uiteraard zijn we hier niet om in het water te liggen maar wel om de verschillende glijbanen eens uit te testen. We beginnen met Blauwe Haai en Groene Barracuda, 2 simpele waterglijbanen, die op het einde toch weten te verrassen met een flinke versnelling. Wie overigens op zoek gaat naar een versnelling, kan beter bij de buren van die 2 gaan kijken. In de andere hoek op deze verdieping van de glijbaantoren vinden we namelijk Flits en Blits. Deze 2 glijbanen zorgen voor een snelheid van maar liefst 60 km/u. Het Tikibad heeft ook 3 bandenglijbanen waarvan er 2 heel erg donkere tunnels hebben. De derde heeft dan weer 3 cones waar je in glijd. Dan is er ook nog de X-stream, een glijbaan met een valluik. Ook de Pelikaanduik mag je best nog extreem noemen want daar glij je loodrecht naar beneden, totdat de glijbaan ophoudt en je de rest gewoon naar beneden valt. De spectaculairste glijbaan vond ik echter Cycloon. Daar ga je met een enorme snelheid naar beneden en kom je terecht in een trechter. Door de hoge snelheid blijf je echter heel wat rondjes rond draaien in de trechter.

Na een kleine 2 uur houden we het voor bekeken en besluiten we het pretpark eens te gaan verkennen. Dragon Fly werd onze eerste keus. Dit is een Family Coaster van Gerstlauer en daarmee voor mij ook meteen de beste achtbaan van het park. De achtbaan baant zich een weg langs de vele bomen in het park en eventjes raas je ook over de Kikkerachtbaan heen.

Ook de Kikkerachtbaan kunnen we niet over slaan en we schuiven aan voor deze leuke achtbaan. Dit is dezelfde achtbaan zoals in Bellewaerde, alleen is de kever hier omgewisseld voor een kikker.

Falcon en Splash slaan we over. De eerste is een achtbaan, vergelijkbaar met de Typhoon in Bobbejaanland, de andere is een waterattractie die je kan vergelijken met Niagara in Bellewaerde. We besluiten iets te gaan eten in het La Place restaurant.

Na het eten willen we ons bezoek aan Duinrell afronden. Al besluiten we toch eerst nog een bezoekje te brengen aan de Sprookjes Zone. We vinden er een reus, maar ook een kopie van Manneken Pis. Wat verderop spotten we ook nog Roodkapje en een grote uil.

Ons bezoekje aan het Tikibad en ons blitzbezoek aan Duinrell, zit erop. Wederom hebben we ons hier prima vermaakt. Het Tikibad was voor ons beiden een aangename verrassing, dit door de vele glijbanen die het waterpark telt. Ook het pretpark was heel leuk, al vind ik het jammer dat de topspin in onderhoud was. Tot ziens Duinrell! Op naar Delft.

 

Najaarskermis Delft

Op Coastercount had ik gezien dat er een kermisachtbaan in Delft stond. Ondanks de vele regen, konden we toch een ritje maken op Grand Canyon. Deze achtbaan heeft een western thema en is voor kermis achtbaan prachtig gedecoreerd.

We trokken nog even door de straten van het mooie stadje Delft. Even later trokken we terug richting ons vakantiehuisje. De Najaarskermis in Delft was een leuke afsluiter van onze dag. Daarnaast was Delft een erg leuke stad om te bezoeken. Tot ziens Delft!