Oakwood Theme Park moet deuren vroeger sluiten na ongeluk met achtbaan

Het Britse pretpark Oakwood Theme Park heeft zondag 23 oktober het park vroeger gesloten dan gepland. Er was een ernstig ongeval gebeurd op 1 van hun achtbanen. Een man zou uit een karretje van Treetops gevallen zijn, waarop het slachtoffer per helikopter werd overgebracht naar het ziekenhuis.

 

In Oakwood Theme Park is afgelopen weekend een verschrikkelijk ongeval gebeurd. Een man, die een ritje aan het maken was op de achtbaan Treetops, is uit het karretje gevallen en op de rails terecht gekomen. Het slachtoffer vergezelde zijn tienerdochter tijdens het ritje. Ook de dochter zou volgens ooggetuigen bijna uit het karretje zijn gevallen maar dit werd verhinderd door mensen die achter de 2 hadden plaats genomen. De hulpdiensten werden verwittigd en er kwam een helikopter ter plaatse. Door het ongeval, besloot het park de deuren vroeger te sluiten. Dit weekend opent het park wel opnieuw zijn deuren, al zal Treetops gesloten blijven. Het slachtoffer verblijft nog in het ziekenhuis, maar zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.

Treetops Rollercoaster is een Tivoli Large gebouwd door Zierer. Dit type achtbaan zal je beter kennen als de Keverbaan in Bellewaerde, Viktors Race in Plopsaland De Panne of de Kikkerbaan in Duinrell. De achtbaan heeft een lengte van 360 meter, een hoogte van 8 meter en haalt een maximumsnelheid van 36 km/h.

 

 

 

bron: Western Telegraph, Yahoo News, bbc.com

Foto: TPF