Uitgelicht: Vilde Mus – Bakken

Vilde Mus is een typische Wilde Muis achtbaan in het Deense pretpark Bakken. Deze achtbaan opende in 2012 en werd gebouwd door Mack Rides. De achtbaan is een mobiele versie en heeft magnetische remmen.

 

Het gaat hier om een baan van het type Compact Mobile, Rev. 2, dit betekent dat ze geen vaste funderingen nodig heeft en dus verplaatsbaar is. De Rev. 2 slaat op de versie van dit type. Het is een aangepaste versie van de klassieke Wilde Muis achtbanen.

Zo hebben de karretjes, die plek bieden aan vier personen, geen lapbar meer die twee personen moet tegenhouden, maar afzonderlijke beugels, wat maakt dat kinderen die iets kleiner zijn al een ritje kunnen maken.

Verder verdwenen de hydraulische remmen en maakten ze plaats voor magnetische remmen, waardoor wel het laatste kleine dropje vlak voor het station uit de lay-out verdween. Jammer genoeg zijn exacte statistieken niet beschikbaar.

Wie een ritje wil maken kan dat onder begeleiding van een volwassene al vanaf 107 cm lengte, om alleen plaats te nemen met men 120 cm groot zijn.