Uitgelicht: Tornado – Bakken

Tornado is een Spinning Coaster in het Deense pretpark Bakken, die haar naam alle eer aandoet. Als een echt wervelwind rijd je doorheen de baan en spint het karretje in het rond. De achtbaan is grotendeels indoor gebouwd en komt enkel door een scheur in de muur even naar buiten.

 

In 2009 opende Bakken haar, mogelijk, wildste achtbaan met Tornado. Deze Spinning Coaster werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. De rit verloopt grotendeels indoor, maar de baan komt even door een scheur in de muur ook even buiten.

Deze achtbaan is 12 meter hoog, 342 meter lang en bereikt een snelheid van 51 km/u. Er rijden vier karretjes op de baan, waarin telkens vier personen kunnen plaatsnemen. Deze kunnen rond hun as spinnen. Wie een ritje wil maken moet minstens 120 cm groot zijn. Let op, de achtbaan geeft een behoorlijke heftige rit weg!