Cortina Jet krijgt mogelijk een nieuw leven: attractie te koop gezet

De Cortina Jet van de voormalige Belgische exploitant René Lauwers die eerder dit jaar onverwacht overleed, is te koop aangeboden. Dit is meer dan 4 jaar na de laatste kermis die de attractie gedaan heeft. Al die tijd lag de Cortina Jet opgeslagen in een loods van de exploitant.

 

Er is goed nieuws te melden want de populaire thrillride Cortina Jet krijgt mogelijks een nieuw leven. De attractie is 4 jaar na zijn laatste kermis te koop aangeboden op het internet. Zo staat de attractie onder andere te koop op de website voor tweedehandsattracties Used Amusement Rides dat geleid wordt door Martin Meijer maar ook via Facebook staat de attractie te koop.

 

Finland:

De Cortina Jet werd uitgebaat door de alom gekende Belgische exploitant René Lauwers. Deze is van het type Bayern Curve en werd gebouwd door de voormalige Duitse fabrikant Schwarzkopf. In 1970 wordt de attractie opgesteld in het Finse pretpark Linnanmäki waar die tot 1897 blijft staan. In 1988 verhuist deze naar een ander Fins pretpark Tykkimaki waar die haar rondjes maakt tot 2012.

 

Kermissen:

In 2013 komt de attractie aan in België want het is Lauwers die deze heeft opgekocht. De exploitant had op dat moment ook de Swiss Bob van Bodet overgenomen en gebruikte onderdelen van deze laatste om de Cortina Jet te vervolledigen. De première is voor de Sinksenfoor in Antwerpen maar ook op de Zuidfoor in Brussel is deze present.

In het voorjaar van 2018 maakt Cortina Jet haar laatste rondjes. Eerst nog op de Carnavalskermis in Halle, daarna wordt deze nog gespot op de Foire de Mai in Tornais. Daarna verdween de attractie in een loods en werd jarenlang niet meer gezien.

 

Overlijden:

Onze redactie probeerde tevergeefs verschillende malen te achterhalen waar de Cortina Jet zich juist bevond, wat haar status was en of er plannen waren om met de attractie opnieuw rond te reizen. De zoektocht bleef helaas telkens zonder resultaat.

In juni kwam dan plots het droevige nieuws naar buiten dan René Lauwers onverwacht overleden was, 1 dag voor zijn 58ste verjaardag. Hiermee reisde de vraag nog luider wat er nu met de attractie zou gebeuren en of deze nog steeds in de loods van Lauwers lag.

 

Te koop:

Maar het overlijden van René Lauwers heeft blijkbaar wel als resultaat gehad dat de Cortina Jet eindelijk uit de loods is geraakt. De attractie werd immers te koop aangeboden op onder andere Used Amusement Rides en bevindt zich momenteel in Nederland voor verkoop. Hopelijk betekent dit dat de attractie snel weer over de kermissen zal rondreizen.

 

Bronnen: Used Amusement Rides