Track compleet van nieuwe achtbaan in Tusenfryd

Het Noorse pretpark Tusenfryd is volop bezig met de bouw van een nieuwe grote achtbaan. Inmiddels is de achtbaantrack voltooid en kan het park beginnen aan het plaatsen van de treinen, de nodige testritten uitvoeren en het gebied verder afwerken.



Tusenfryd, gelegen nabij de Noorse hoofdstad Oslo, investeert tussen 2022 en 2024 maar liefst 250 miljoen Noorse kronen in het park, omgerekend een 24 miljoen euro. Men investeert in upgrades van het park en nieuwe attracties. In 2022 investeerde men al in de nieuwe themazones Route 66 en Expedition Lost Kingdoms, waarin een spinning coaster HuriHuri opende.

Maar de grootste investering is voor 2023. Volgend jaar opent het park de achtbaan Storm – The Dragon Legend. De nieuwe grote achtbaan wordt een hangende achtbaan van Gerstlauer. Het wordt de eerste achtbaan van dit nieuwe model en de tweede achtbaan van de Duitse bouwer waarbij de treinen zich onder de track bevinden.

Ondertussen staat de volledige baan recht. Het laatste stukje track werd recent geplaatst.

 

Storm – The Dragon Legend zal driemaal gelanceerd worden. De eerste lancering gebeurt voorwaarts waarna het treintje terug achterwaarts rijdt en opnieuw gelanceerd wordt. Het treintje zal na de achterwaartse lancering even stilhangen op een grote hoogte om vervolgens door terug voorwaarts door de derde lancering te rijden, waarna het volledige parcours afgelegd wordt.

 

Het volledige bouwproces kan je volgend op onze bouwpagina.

Bron en foto: coasterblog.se