Zamperla stelt Junior Boomerang achtbaan met draaiende bakjes voor

De Italiaanse fabrikant Zamperla stelde enkele nieuwe achtbaan-concepten voor. Op deze concepten zien we een  Junior Boomerang achtbaan. Men stelde hiervan twee versies voor, waarvan eentje draaiende bakjes heeft. Het bedrijf maakt zich sterk dat dit de meest verkoopbare familieachtbaan ter wereld wordt.

 

Tijden de IAAPA Expo Europe te Londen stelde het Italiaanse bedrijf Zamperla opnieuw enkele nieuwigheden voor. Het bedrijf ontwierp namelijk twee types Boomerang achtbanen, waarbij je dus zowel voorwaarts als achterwaarts gaat.

 

 

Junior Shuttle Coaster

Het eerste type is de Junior Shuttle Coaster, waarbij men via een bandenlancering gelanceerd wordt en zowel voorwaarts als achterwaarts de rit aflegt. Tijdens de rit gaat men tweemaal een spike op. Deze baan heeft een lengte van 266 meter, die meermaals afgelegd wordt, waardoor men uiteindelijk 687 meter aflegt en tot zesmaal gelanceerd wordt.  De baan heeft een hoogte van 16,4 meter en een topsnelheid van 47 km/u. Volgens Zamperla is een capaciteit van zo’n 590 mensen per uur te halen.

 

Junior Shuttle Spinning Coaster

De tweede variant heeft een treintje met bakjes die tijdens de rit om hun as draaien. Deze baan heeft een hoogte van 15 meter en een maximale snelheid van 50 km/u. De lengte van deze baan is 269 meter, maar men legt uiteindelijk 623 meter af. Deze variant zal een capaciteit hebben van 620 mensen per uur.

 

 

Bron en foto’s: Zamperla