Nieuwe glijbaantoren begint vorm te krijgen in Rulantica

Het Duitse waterpark Rulantica zal komende winter opnieuw uitbreiden, ditmaal met een gloednieuwe glijbaantoren. Deze toren zal de naam Nordiskturn krijgen en acht glijbanen bevatten. Er wordt momenteel volop hieraan gewerkt en het park deelde enkele bouwfoto’s.

 

Nordiskturn wordt de nieuwste uitbreiding van het waterpark Rulantica, dat onderdeel is van het  Europa-Park Resort in Duitsland. Deze toren zal acht glijbanen aanbieden, waarin je tegen elkaar kan racen. Onlangs deelde het park al enkele concepttekeningen van de aankleding die deze zal krijgen.

Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden volop bezig, de eerste baandelen werden al geplaatst. Nordiskturn is van het type RallyRacer glijbanen en werd geleverd door van Canadese fabrikant ProSlide. Wie van de glijbanen glijdt, zal vertrekken op een hoogte van 24 meter en doorheen een parcours glijden van 187 meter lang. De opening vindt plaats in de winter van 2022/23.

Bron en foto’s: Rulantica