Yakari komt naar Fort Fun in 2023

Fort Fun heeft zijn uitbreidingsplannen bekendgemaakt. Het park zal over een periode van 3 jaar van 2023 – 2025 gaan uitbreiden met 10.000m². Het gehele gebied zal aangekleed worden naar de leefwereld van Yakari, een bekend Indiaans stripfiguur. Yakari van de Sioux clan zal samen met zijn gekende zwarte mustang Kleine Bliksem verschillende attracties krijgen in het western park Fort Fun.

 

In eerste instantie zullen er 3 nieuwe attracties verschijnen, welke dit zijn wil het park nog niet bekend maken. In een later fase zouden er nog eens 2 attracties moeten verschijnen. Vermoedelijk zal dat 1 worden voor 2024 en eentje voor 2025. Tegen 2025 zou het 10.000m² grote gebied klaar moeten zijn.

 

Yakari is een gekend figuur in Duitsland, en ook in België is hij niet onbekend. De stripreeks is ook hier te verkrijgen en ook zijn allereerste bioscoopavontuur was in ons land te bewonderen. Fort Fun zal in haar uitbreidingsplannen rekening houden met de wonderlijke wereld van Yakari. Yakari staat immers bekend voor zijn groot respect voor natuur, dieren en solidariteit met zijn medemens. Net daarom zal het park ook gebruik gaan maken van veel natuurlijke elementen bij de bouw van de nieuwe zone.

 

Het park bracht ook een mistige concept art uit. Veel kan je er niet uit opmaken, maar de nieuwe zone zou zich wel situeren rond het perron van de stoomtrein. Een goede keuze van het park, de oppervlakte hier aanwezig is heel groot en het geheel voelde al jaren aan als een doods stuk midden in het park.

 

Bron en foto: Fort Fun