Sfeerverslag: Conny-Land – 22 juli 2022

Onlangs bezochten Themeparkfreaks Bob en Tristan het Zwitserse parkje Conny-Land. Dit park is zonder twijfel gekend omwille van haar achtbaan Cobra, die de gehele skyline en het park domineert. Het is ook die achtbaan die al jarenlang op het verlanglijstje stond van Bob en daarom hielden de heren tijdens hun trip halt bij dit park.

 

We kwamen aan bij het park, maar waren een beetje teleurgesteld toen we de aankondiging aan de kassa zagen dat Mammut Tree gesloten was omwille van technische problemen. Deze keken we nochtans stiekem naar uit, aangezien we er veel goeds over hoorden. De dame aan de kassa vertelde ons wel dat er onderdelen onderweg waren naar het park vanuit Italië, die dezelfde dag nog zouden arriveren. Doch wist ze niet of deze tijdig zouden aankomen en geïnstalleerd zouden worden.

We gingen dit feit niet aan ons hart laten komen en trokken het park in, waar we meteen plaatsnamen in de hoogste attractie van het park, de S&S Space Shot “Space Shot Tower.” Een leuke toren, die je een uitzicht biedt over het park, vooraleer je naar beneden stort. Ook de botsauto’s kwamen aan der beurt.

Maar ons ongeduld was lang genoeg op de proef gesteld, tijd om naar de achtbaan te wandelen. Cobra is een best eigenaardige baan waarbij je achteruit omhoog getakeld wordt, om nadien vooruit over enkele airtime heuveltjes te gaan, gevolgd door een looping om ondersteboven terecht te komen in een gebogen spike. Na enkele seconden te blijven hangen, legt het treintje het parcours opnieuw af, maar dan achterwaarts. Ik moet toegeven dat dit een zeer speciaal gevoel gaf en ik de baan wel leuk vond, maar niet geheel comfortabel. Toch was deze meer dan plezant, maar vooral uniek genoeg om later nog een extra ritje te maken.

Onder de achtbaan namen we plaats in de kleine Logflume Wildwasserbahn. Met de temperaturen die we moesten trotseren, was afkoeling meer dan welkom en de splash zorgde wel voor enkele litertjes water over ons heen.

We namen nog een kijkje op de bouwwerf van een nieuwe attractie die gepland staat voor later dit jaar. Dit wordt een soort verticale Darkride van Ride Engineers Switzerland. Die lijkt on op zijn minst imposant te worden, maar er leek nog zoveel werk te verzetten dat we twijfelden of deze nog wel dit jaar geopend raakt.

De volgende attractie die we op onze weg tegenkwamen was Dino Attack. In deze Darkride rijd je in een jeep doorheen de Dinosaurussen en moet je op doelen schieten. Zeer mooi uitgewerkt was deze attractie zeker en vast, maar het schieten vond ik persoonlijk weinig meerwaarde bieden.

Met Voodoo-Island heeft het park een unieke kruising tussen Rapid River en Splash Battle. Een zeer leuke attractie als je elkaar kan raken met de waterstralen en er zit zelfs een dropje in.

We besloten ook de simulator attractie 5D Flugsimulator te doen. Hier maak je zogenaamd een spannende reis door de ruimte. Heel spannend was het nu niet echt, maar nog wel best leuk. Ook deden we de 4D cinema van het park aan. Deze is gelegen in een prachtig theater.

En zo waren we bijna rond geraakt in het park, we namen nog even een kijkje bij de achtbaan Cobralino, die enkel bedoeld is voor kinderen tot 30 kg en wij dus nooit zullen kunnen scoren. Voor een kinderbaan had deze ongelooflijk veel theming gekregen, mogelijk zelfs de mooist uitgewerkte kinderachtbaan ooit.

En dan was het bijna tijd om afscheid te nemen van het park, met nog een laatste ritje op cobra. Maar toen zagen we plotseling testritten bij Mammut Tree. We wandelden toch maar even naar de ingang van deze attractie, want je weet maar nooit… En ja hoor we hadden enorm veel geluk. De technieker gaf net de attractie vrij en na even wachten op een medewerker van het park konden we plaatsnemen in het allereerste ritje van de dag. Deze kabelbaan is een topper, je gaat met de gondel over het park terwijl die enkele specials effects heeft onderweg, zoals plots remmen, waardoor het bakje gaat zwaaien. Ook kan de kabel op en neer bewegen, wat opnieuw een zeer leuk gevoel gaf. Tijdens de rit houdt je ook halt binnenin de grote Mammut boom, waar heel wat speciale effecten de rit nog net dat tikkeltje extra geven. Wat hier nu  echt binnen gebeurt laten we liever over aan jullie om het zelf te ontdekken.

Conny-Land kon me wel bekoren. Het park is best klein, maar gebruikt wel elke vrije plek om attracties te bouwen. Sommige van de attracties zijn echt uniek en telkens zeer leuk. Helemaal dagvullend mag het dan misschien niet zijn, toch is een bezoekje meer dan de moeite waard.