Projekt 28 nieuwe achtbaan voor Duitse kermissen

Goed nieuws voor de kermis- en achtbaanfanaten. De Duitse exploitant Boos pakt dit jaar nog uit met een gloednieuwe achtbaan. Deze krijgt de naam Projekt 28 en zou haar première kennen op het Herbstfest in Dresden dat loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober, maar ondertussen hebben we vernomen dat de première is uitgesteld.

 

De afgelopen jaren kwamen er heel wat nieuwe kinderachtbanen bij op de Duitse kermissen, maar nu zal er eindelijk ook eens een grotere nieuwe achtbaan geopend worden. Het zijn de Gebrüder Boos die opnieuw in de geldbuidel tasten want de broers kochten vorig jaar ook al een nieuwe achtbaan met de kinderachtbaan Family Coaster die tot nu toe alleen nog maar werd opgesteld in het Poolse Holiday Park Szczecin dat liep van 3 juli 2021 tot en met 5 september 2021.

Hun tweede achtbaan krijgt de naam Projekt 28 en wordt een veel groter exemplaar. Volgens het Duitse vakblad Kirmes & Park Revue wordt het een Spinning Mouse die gebouwd zal worden door de Italiaanse fabrikant Fabbri. Deze zou vrij gelijkaardig moeten worden aan Time Machine the Coaster van de Nederlandse exploitant Buwalda. Wat daarmee juist bedoeld wordt is niet helemaal duidelijk, want deze achtbaan werd namelijk gebouwd door de Franse fabrikant Reverchon. Time Machine the Coaster is wel een nieuwe generatie spinning coaster die een schuine bocht bevat die een standaard spinning wild mouse niet bevat.

Eerst was aangekondigd dat de première voor 2023 zou zijn, later werd aangekondigd dat de achtbaan aanwezig zou zijn op het Herbstfest in Dresden die dit jaar plaats vindt van 1 oktober tot en met 31 oktober, maar ondertussen hebben we vernomen dat de première is uitgesteld.

 

Grote Duitse kermisachtbanen:

De laatste nieuwe grote achtbaan die geopend werd op de Duitse kermissen was Heidi – The Coaster van de exploitant Schneider. Ook dit is een spinning wild mouse van de nieuwe generatie van Reverchon. De komst van grote nieuwe achtbanen in Duitsland is mooi meegekomen want recent verdwenen er een groot aantal met Teststrecke en de Spinning Racer die naar het verre oosten verdwenen en Cobra en Black Hole die in het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind werden opgesteld. Ook Höllenblitz reisde recent 4 jaar lang niet rond omdat de achtbaan in 2017 in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater stond en van 2019 tot en met 2021 in het Duitse pret- en dierenpark Serengeti-Park.

 

Bron: Kirmes & Park Revue