Achtbaan High Explosive is dan toch niet verkocht

De Duitse exploitant Vorlop heeft zijn achtbaan High Explosive dan toch niet verkocht aan de Zweedse exploitant Nöjesfältet Caravellen Tivoli. De Zweedse exploitant had dit namelijk aangekondigd op haar Facebookpagina en sinds de aankondiging was High Explosive twee jaar lang niet meer buitengekomen waardoor het lange tijd leek alsof de achtbaan effectief verkocht was. Dit blijkt nu niet waar te zijn.

 

Het was groot nieuws voor de Zweedse kermisfanaten toen in 2020 de exploitant Nöjesfältet Caravellen Tivoli aankondigde een grote nieuwe rollercoaster gekocht te hebben. Veel details over de nieuwe aanwinst werden toen nog niet bekendgemaakt, maar op de foto was een grote achtbaan van de Duitse exploitant Zierer te zien. Meer bepaald een achtbaan van het model Flitzer, hier zijn er nooit veel van gemaakt. De enige overgebleven Flitzer is de High Explosive van de Duitse exploitant Vorlop en wie foto’s van beide banen naast elkaar legde kon zien dat het om dezelfde achtbaan ging.

De aankondiging gebeurde in oktober van 2020 en normaal reist High Explosive veel rond over de Duitse kermissen, maar dat jaar was de rollercoaster nog geen enkele keer buitengekomen. Ook in 2021 kwam de achtbaan niet buiten. Hierdoor gingen we er dus van uit dat Vorlop zijn achtbaan effectief verkocht had aan Nöjesfältet Caravellen Tivoli.

Ondertussen kunnen we stellen dat de achtbaan nooit te koop stond of dat de verkoop niet is doorgegaan, want sinds dit jaar reist High Explosive opnieuw rond met Vorlop op de Duitse kermissen. Zo zagen we de achtbaan onder andere op het Altstadtfrühlingsfest in Erfurt, Mai-Dult in Regensburg en de Berliner Volksfestsommer in Berlijn.

 

Bron: Coaster-Count

Foto: Vorlop