Six Flags Fiesta Texas opent nieuwe Dive Coaster

Het Amerikaanse Six Flags Fiesta Texas heeft zijn nieuwste achtbaan geopend. De nieuwe achtbaan is van het type dive coaster geproduceerd door de Zwitserse fabrikant Bolliger en Mabillard (B&M). De nieuwe achtbaan heet Dr. Diabolical’s Cliffhanger.

 

Six Flags Fiesta Texas, gelegen bij San Antonio in de Amerikaanse staat Texas, heeft met Dr. Diabolical’s Cliffhanger zijn 11e achtbaan van het park geopend. Bijzonder aan de baan is dat het de steilste drop ooit heeft op een gelijkaardige achtbaan, met een hellingsgraad op de first drop van 95 graden.

 

Dr Diabolical’s Cliffhanger

Dr. Diabolical’s Cliffhanger is 45,7 meter hoog, 762,3 meter lang en bereikt een topsnelheid van 96,6 km/u. Tijdens de rit gaan bezoekers twee keer overkop, een keer vlak na de drop in een immelmann en de tweede keer door een 270° zero-g-roll. De tweede drop van de achtbaan is 22,9 meter hoog. Deze wordt gevolgd door een airtimeheuvel en een helix, waarna de remmen volgen. Het unieke aan Dr. Diabolical’s Cliffhanger is dat B&M voor het eerst een drop van 95° voorziet op een Dive Coaster.

Een ander zeer uniek aspect aan deze achtbaan is dat er voor het eerst een oneven aantal mensen naast elkaar kan plaatsnemen in een Dive Coaster. De drie treinen bestaan elk uit drie rijen met telkens zeven zitplaatsen, goed voor een totaal van 21 personen per trein.

Het park lanceerde een officiële onride video.

 

Thema

Het thema van de achtbaan beschrijft de gevaarlijke Dr. Diabolical, die een machine heeft gebouwd die menselijke adrenaline en angst kan opslaan. Met deze emoties voedt ze haar vreselijke wezens die ze wenst los te laten op de wereld, om zo een Apocalyps te doen ontstaan. De machine uit het achtergrondverhaal is uiteraard de achtbaan zelf.

Bron en foto’s: Six Flags Fiesta Texas