Sfeerverslag: PortAventura World (dag 1/4 ) Caribe Aquatic Park – zondag 3 juli 2022

Vandaag vertrekken we naar het zonnige Spanje waar we een heleboel bezienswaardigheden gaan bezoeken in en rond Barcelona. Maar voor we naar de Catalaanse hoofdstad trekken, bezoeken we nog het grootste pretpark van Spanje. Dat is natuurlijk PortAventura World, een enorm pretparkresort met maar liefst 2 pretparken en 1 waterpark. Ook zijn er maar liefst 6 hotels binnen dit resort.

 

Iets na de midden landen we met het vliegtuig vanuit Eindhoven in de kleinere luchthaven van Reus. Samen met mijn vrouw Hannelore ben ik hier met nog een ander koppel, namelijk Dimitri en Lies. Het betekent voor ons de start van een meer dan welgekomen vakantie. Op de luchthaven van Reus nemen we een taxi en een kleine 20 minuten later komen we aan bij hotel El Paso. Dit Mexicaans thema hotel is onderdeel van PortAventura World.

Vandaag staat het waterpark van het resort op het programma. Uiteraard willen we daar zo snel mogelijk naartoe, al denken ze daar bij de incheckbalie duidelijk anders over. Enkele uren later dan gepland kunnen we dan ook eindelijk vertrekken naar Caribe Aquatic Park.

Het waterpark is volledig outdoor en dat is met deze warme temperaturen zeker geen probleem. Aan de ingang zien we alvast dat we een mooi en groen waterpark mogen verwachten. De tickets worden gescand en algauw hebben we toegang tot het park. Als eerste gaan we ons natuurlijk gaan omkleden en huren we een locker.

Met een sleutel maken we ons kastje open en bergen we alles veilig op. Jammer genoeg hangt er geen armband aan de sleutel. Best wel onhandig, gelukkig kunnen we hem toch nog ergens bevestigen aan Dimitri zijn zwemshort. Ondertussen werd het echt wel tijd voor de eerste attractie op Spaans grondgebied. De keuze viel op de lazy river. Een waterbaan waar je rustig door het park dobbert op een band. Hierdoor kunnen we al vlug alle highlights spotten en terwijl rusten we wat uit, het was immers vroeg dag deze ochtend. Al kwam van dat rusten niet veel in huis want Spanjaarden houden duidelijk van actie. Overal duwde iedereen elkaar, werd er met water gespetterd en zaten we plots in een competitie “om ter snelst doorheen de baan”. Het Spaanse temperament zeker?

We gingen verder het waterpark in en besluiten we ons eens te wagen in de glijbaan El Torrente. Deze bandenglijbaan ligt prachtig verscholen tussen enkele palmbomen. De start bevindt zich natuurlijk bovenin een toren, bijna boven wordt de wachtrij in 2 gesplitst. Bovenaan wisselen ze steeds van kant, de ene keer mag de linkerkant plaats nemen, de andere keer rechts. Ik vind het alvast een handig systeem en het kan de wachttijd alleen maar positief beïnvloeden omdat er steeds een gevulde band staat te wachten. Die gevulde band mag je trouwens vrij letterlijk nemen want wij werden er met 4 volwassenen ingepropt. Als je dan nog eens kijkt naar het baanverloop dat vrij bruut en wild was, kan ik niet meteen spreken van een soepele glijbaan ervaring. De band gaat trouwens vrij hoog in de bochten waardoor het soms lijkt dat de band overkop zou slaan. Ik vond het alvast een heel plezante glijbaan maar hopelijk steken ze de banden bij een volgend bezoek minder vol.

Uiteraard werd ook het volgende wat we deden een glijbaan. Dit keer was Rapid Race aan de beurt, een multislide met maar liefst 6 glijbanen. De bedoeling is dat je met 6 tegen elkaar naar beneden racet. Dit doe je door op je buik op een matje te gaan liggen en daarmee glij je naar beneden. Ik ben er niet meteen wild van, al ben ik wel blij dat ik dit type glijbaan eens heb kunnen uitproberen.

Net achter de Rapid Race, rijst er een hele grote toren boven de palmbomen van het waterpark uit. Boven in die toren vind je de hoogste glijbaan van het waterpark. King Khajuna is maar liefst 31 meter hoog en is hiermee 1 van de hoogste waterglijbanen van Europa. Het is alvast een heel spannend moment wanneer je boven vertrekt en naar beneden vertrekt. Met een rotvaart glij je naar beneden en kom je enkele meters verder terecht in een uitloopstrook. Een hele speciale ervaring, al was het glijden niet zo comfortabel.

Aan de andere kant van het waterpark vinden we alvast de laatste glijbanen. Daar vinden we 2 normale glijbanen en 2 bandenglijbanen. De bandenglijbanen zijn zoals altijd heel leuk om te doen en besluiten we zelfs 2 keer uit te proberen. De 2 normale glijbanen daarentegen waren wat ruwer.

Het glijbanen geweld laten we links want het begint te regenen. Dimitri en Lies besluiten het golfslagbad uit te proberen. Hannelore en ik nemen een ijsje en besluiten wat te drinken onder een parasol. Ik neem ook nog enkele foto’s van enkele leuke decoraties in het park.

Uiteindelijk trekken we terug naar het hotel. We brengen nog vlug een bezoekje aan de winkel die net naast de ingang van het park te vinden is. Hiermee sluiten we onze eerste dag in PortAventura rustig af. S’avonds genieten we nog van een lekker uitgebreid buffet in ons hotel en kunnen we genieten van wat entertainment. Wat vroeger dan gewoonlijk kruipen we al onder de wol want morgen wacht Shambhala, Dragon Khan en Furious Baco. Het waterpark kan ik alvast iedereen aanbevelen maar kom hier niet wanneer het druk is. Men werkt hier namelijk heel rustig verder, ook al is het druk. Daartegenover heb je wel 1 van de prachtigste waterparken van Europa. Adiós!