34 gewonden bij ongeval in Legoland Deutschland

Op donderdag 11 augustus zijn er 34 bezoekers van Legoland Deutschland gewond geraakt. Dit gebeurde op de achtbaan Feuerdrache. Een treintje van de achtbaan remde plots heel hard af, waarna het achterliggende treintje botste met het treintje dat in de remmen stond. Er waren 2 bezoekers met ernstige verwondingen.

 

Maar liefst 34 bezoekers van Legoland Deutschland raakten op donderdag 11 augustus gewond tijdens een ritje op Feuerdrache. Een treintje van deze drakenachtbaan remde plots heel bruusk en tot overmaat van ramp botste het treintje dat achterna kwam op de stilstaande trein. Feuerdrache haalt een topsnelheid van 60 km/u. Twee mensen hadden ernstige verwondingen, de rest kwam ervan af met enkele kneuzingen en schaafwonden.

Het gebied rond de achtbaan werd afgesloten. Het park bleef zoals gepland open tot 19u. Feuerdrache werd in 2002 geopend en werd destijds gebouwd door Zierer. Het is het tweede ongeval in een Duits pretpark op enkele dagen tijd. Zo kwam er onlangs een vrouw om het leven in Wild-und Freizeitpark Klotti.

 

bron: Het Nieuwsblad

Foto: TPF