Knott’s Berry Farm onthult nieuw treintje Montezooma’s Revenge

De klassieke Schwarzkopf-achtbaan Montezooma’s Revenge ondergaat een grote renovatie in het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm. De baan, die geopend werd in 1978, wordt hiervoor grotendeels ontmanteld en de oude trein zal vervangen worden. Onlangs toonde het park het ontwerp van de nieuwe trein.

 

 

Montezooma’s Revenge  werd gebouwd door de legendarische attractiebouwer Schwarzkopf. De baan heeft een lengte van 243,8 meter, een hoogte van 45,1 meter en bereikt dankzij de huidige lancering een snelheid van 88,5 km/u op 4,5 seconden. Tijdens de rit ga je eenmaal voorwaarts en eenmaal achterwaarts doorheen een looping.

Dit jaar blijft de achtbaan gesloten, want er wordt volop gerenoveerd. Hierbij zagen we al hoe delen van de track ontmanteld werden en in een teaserfilmpje toont het park een gloednieuwe trein voor de baan. In het filmpje gebruikt men de naam MonteZOOMa: The Forbidden Fortress, mogelijk zal dus ook de naam gewijzigd worden, al is dat nog niet bevestigd.

Het nieuwe treindesign toont dat er een ander beugelsysteem gebruikt zal worden, met een harnas over de schouders, wat vele fans toch jammer lijken te vinden. De trein zelf zal er uit zien als een soort reptielachtig wezen. Al is het niet bevestigd, toch lijkt het er op dat deze trein gebouwd wordt door Premier Rides.

In een ander filmpje zien we dat ook de zone rond de achtbaan, Fiesta Village genoemd, volledig onder handen wordt genomen. Er komen nieuwe eetgelegenheden, een markt, maar het belangrijkste detail in dit filmpje is dat men spreekt van een lanceersysteem waarbij je niet zal weten in welke richting je zal vertrekken. Bij elk ritje zal dat namelijk anders zijn.

 

Het lijkt of het park de smaak van het vernieuwen goed te pakken heeft want ook het Knott’s Berry Farm Hotel zal volledig vernieuwd worden. Alle 322 kamers zullen hierbij onder handen genomen worden. Ook de gemeenschappelijke ruimtes, vergaderzalen en outdoor restaurant worden vernieuwd.

 

Bron en foto’s: Knott’s Berry Farm