Hoogste en snelste Mack Rides-achtbaan geopend in Suzhou Amusement Land Forest World

Suzhou Amusement Land Forest World, gelegen nabij de Chinese stad Suzhou, heeft deze zomer eindelijk de langverwachte Mack Rides-achtbaan Beyon the Cloud geopend. Deze achtbaan is met een hoogte van 62,5 meter en topsnelheid van bijna 130 km/u de hoogste en snelste achtbaan die Mack Rides tot op heden produceerde en volgens de eerste reviews stelt hij niet teleur!

 

Al twee jaar wordt er in het gloednieuwe Chinese pretpark Suzhou Amusement Land Forest World gebouwd aan de grootste achtbaan van het park. Tijdens de bouw heette de achtbaan nog Hurricane Roller Coaster, maar na de opening eind juli 2022 heet de achtbaan nu officieel Beyond the Cloud. De achtbaan is 62,5 meter hoog, met een lengte van ruim 1 km en een topsnelheid van bijna 130 km/u. Deze topsnelheid wordt behaald met behulp van een LSM-lancering. Deze gigantische achtbaan is tevens ook de grootste en snelste achtbaan die de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides produceerde.

 

Tijdens het ritverloop gaan inzittenden vijf keer over de kop. De eerste inversie is een zero-G Roll aan een immens hoge snelheid na de Top Hat, daarna volgt nog een Immelmann, een Cobra Roll en een klassieke verticale looping. Daarnaast biedt de achtbaan enkele sterkte airtime momenten en intense verticale G-krachten tot wel 4,4 G. De Youtuber MasaneMiyaPA, die de eerste onride POV na de opening uitbracht, had ook enkele woorden over om de achtbaan te beschrijven. “De achtbaan zit boordevol ejector airtime (de meest bruuske vorm van airtime, n.v.d.r.) en was INTENS”, aldus MasaneMiyaPA. Er valt dus wel te stellen dat de achtbaan in de smaak valt bij deze achtbaanfan. Het enige nadeel is uiteraard dat Beyond the Cloud aan de andere kant van de wereld staat.

Bron: MasaneMiyaPA, rcdb.com