Dollywood kondigt nieuwe gelanceerde familieachtbaan aan voor 2023

Dollywood, het pretpark van de Country-legende Dolly Parton, heeft een gloednieuwe familieachtbaan aangekondigd voor het themagebied Wildwood Grove. Big Bear Mountain wordt de langste achtbaan in Dollywood, met drie lanceringen en neemt bezoekers mee op expeditie om Big Bear te vinden. Deze nieuwe achtbaan moet een toevoeging worden voor het hele gezin en opent in de lente van 2023.

 

Het Amerikaanse Dollywood opende in 2019 haar grootste en duurste parkuitbreiding met het themagebied Wildwood Grove. Het parkdeel omvat onder andere zeven attracties en had een totaal prijskaartje van 37 miljoen dollar. Enkele dagen geleden kondigde Dollywood echter aan dat dit gebied wordt uitgebreid met de komst van een nieuwe familieachtbaan: Big Bear Mountain. Deze komt te liggen rondom Wildwood Grove en gaat het uitzicht van het themagebied drastisch veranderen.

Big Bear Mountain wordt een familieachtbaan van de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma, met maar liefst drie lanceringen en een topsnelheid van ongeveer 77 km/u. De achtbaan bereikt een maximale hoogte van 20 meter en wordt met een lengte van ruim 1,2 km tevens de langste achtbaan in Dollywood. De achtbaantreinen zijn vormgegeven als een colonne jeeps en worden uitgerust met een onboard geluidsinstallatie om de rit te voorzien van muziek en commentaar tijdens de zoektocht naar Big Bear. In totaal zou de ritduur ongeveer 100 seconden bedragen en zouden kinderen van reeds 91 cm (39 inch) kunnen plaatsnemen in de achtbaan: een echte familieachtbaan dus.

 

Naast de grootse aankondiging, heeft het park ook reeds een eerste geanimeerde onride video gedeeld waar het volledige ritverloop in te zien is. Het ritverloop bestaat vooral uit een opeenvolging van verscheidene bochten met heuvels die vermoedelijk een licht gevoel van airtime meegeven. Ook raast de achtbaan langs verschillende rotspartijen, watervallen met watereffecten en langs de paden van Wildwood Grove. Op de achtgrond is ook al een deel van de muziek voor de achtbaan te horen.

 

Big Bear Mountain belooft een heus familieavontuur te worden, waar het ganse gezin van kan genieten. Momenteel zijn de eerste grote bouwhekken rond de werf reeds geïnstalleerd en is men begonnen met de grondwerkzaamheden voor deze nieuwe achtbaan. De opening staat gepland voor de lente van 2023.

 

Bron en foto’s: Dollywood