Nieuwe simulatorattractie open in Futuroscope

In het Franse pretpark Futurscope is de nieuwe aanwinst toegankelijk voor het publiek. Het betreft een simulator waarbij bezoekers meegenomen worden op tornadojacht. De aanwinst kreeg de naam Chasseurs de Tornades.

 

De simulator werd ontwikkeld door het Canadese bedrijf Dynamic Attractions. Het betreft een draai- en kantelplatform dat plaats biedt aan maximaal 120 personen per rit. Volgens het bedrijf heeft de attractie het grootste ronde LED-scherm van Europa, met een diameter van ongeveer 17 meter en een totale oppervlakte van 420 vierkante meter.

Om de beleving te vergroten wordt in de attractie niet enkel gebruik gemaakt van een scherm, maar ook van echte artiesten en rekwisieten. Aangevuld met extra effecten zoals mist.

In Chasseurs de Tornades dreigt de stad Poitiers verwoest te worden door een tornado. Mélanie Melville (een meteorologisch wetenschapper) en Alex Faure (een tornado-jager) nemen bezoekers mee op pad.

Wie benieuwd is naar de nieuwigheid kan terecht bij onderstaande onride video. Spoiler alert!

Futuroscope zou in totaal 21 miljoen euro hebben geïnvesteerd in de attractie. Het maakt deel uit van een groter plan met een totale kostprijs van 300 miljoen euro.

Bron: parkerlebnis, starparc
Foto’s: Futuroscope