Cobac Parc biedt nieuwe waterglijbaan aan

Het eerder bescheiden en minder bekende Franse pretpark Cobac Park opende dit jaar een nieuwe waterglijbaan in haar waterpark. Verder kwamen er enkele andere nieuwigheden bij in het park. Voor de bouw van de nieuwe glijbaan sloopte het park een oudere waterattractie.

 

Cobac Parc is een parkje gelegen in het Franse Lanhélin. Dit park maakt deel uit van de Looping Group en opende dit jaar enkele nieuwigheden. Een van die nieuwigheden is Le Sentier des Druides, vrij vertaald het Pad der Druïden. Hier kan je een klimparcours beleven dat je meeneemt over touwbruggen tussen de bomen. Aan de ingang van de attractie werden twee menhirs van ongeveer vijf ton geplaatst.

Een andere nieuwe attracties  is La Croisière des Légendes. Hier draait het om de Kelten en hun legendes. Bezoekers nemen plaats op een waterfiets die vormgegeven is als een eenhoorn of draak.

De grootste nieuwigheid is een nieuwe waterglijbaan. Deze kan je terugvinden in het waterpark l’Aqua’fun Park. Deze nieuwe glijbaan werd gebouwd door Wiegand Waterrides. Bovenaan de glijbaan zie je hoe je als een meteoor doorheen het bochtige parcours zal gaan.

Bron en foto’s: Cobac Parc, Parkerlebnis