Sfeerverslag Franse trip dag 2: Cobac Parc / la Récré des 3 Curés – 16 juli 2020

Op de tweede dag van onze Franse trip trokken Themeparkfreaks Bob, Benjamin, Nathan en Jonathan naar twee Franse parken. We hielden eerst halt bij Cobac Parc om nadien verder te reizen naar la Récré des 3 Curés. Dit tweede park stond al zeer lang op onze wishlist, vanwege de vele oude Bobbejaanland attracties die het park rijk is, maar ook wel omwille van de gloednieuwe achtbaan Vertika.

 

Wanneer we Cobac Parc binnen wandelden wisten we op voorhand al wel dat dit park eerder bescheiden te noemen viel, maar gelegen is in een zeer groene omgeving. Het park biedt heel wat attracties aan die vooral bedoeld zijn voor het jongere publiek, maar ook een waterpark, wat in deze regio op warme dagen zeer welkom kan zijn. Voor ons was het hoofddoel de achtbaan Corsaire.

Corsaire is een achtbaan gebouwd door de Franse fabrikant Soquet, de baan biedt een soepele rit, die best genietbaar was. Uiteraard stopten we niet bij een ritje, maar deden we enkele extra rondjes.

De rest van de tijd spendeerden we door doorheen het park te wandelen, waar tussen de bossen meerdere attracties terug te vinden zijn.

Cobac Parc was een niet onaangenaam park, dat voor ouders met kinderen een leuke daguitstap is, maar voor onze categorie net iets te weinig te bieden had.

In de namiddag arriveerden bij ons tweede park van de dag. la Récré des 3 Curés stond bij ons allen bekend als Bobbejaanland 2, doordat dit park meerdere oudjes uit het Kempense pretpark in huis haalde. We waren dan ook zeer benieuwd en vooral blij dat we deze nog een keertje konden aandoen.

Wanneer we de mooie entree doorwandelden, langs een prachtige carrousel merkte we al wel op dat de sfeer en uitstraling van dit park niet zouden kunnen tippen aan het echte Bobbejaanland, maar dat zou onze pret niet bederven.

We besloten als eerste attractie plaats te nemen in de Soquet achtbaan Grand Huit. Deze familiale achtbaan was geen echte hoogvlieger, maar een vermakelijke familie achtbaan.

Niet veel later kwamen we aan bij ex Bobbejaanland attractie nummer een van de dag: Mambo. Deze snelle draaimolen van Mack Rides werd verwijderd uit het Belgische park voor de bouw van de Spinning Coaster Naga Bay, toen nog DIZZ genaamd. Het ritje kon ons net als vroeger zeer goed bevallen, maar hij bood niet meer de pit die wij ons herinnerden. Een grappig feitje was dat de stickers met waarschuwingen in het Nederlands en Frans nog steeds op de gondels aanwezig waren.

Terwijl we naar onze volgende attractie wandelden, hielden we even halt bij de parkshow. Hier viel ons op hoe gedisciplineerd men afstand hield, iets dat ons zeer blij maakte. Ook mondmaskers waren verplicht in de attracties, wat ons toch een veilig gevoel gaf omtrent het COVID-19 virus.

Een show vond plaats op wat de mooist aangeklede zone van het park moet zijn, achter de tribune was een groot schip gebouwd, waarin we onze volgende attractie vonden, een Polyp. Deze bood een zeer leuk ritje aan, dat voor ons net wat langer had mogen duren.

En dan was het tijd voor de grote nieuwigheid van het jaar in dit park: Vertika. Het is alsof het park echt gaat kijken bij Bobbejaanland wat ze zoal kunnen bouwen, want net als in Lichtaart koos dit park als nieuwe achtbaan een Eurofighter van Gerstlauer, zoals Bobbejaanland deed met Typhoon.

Vertika was voor onze mening wel een leukere variant van dit type. De verticale kettinglift verliep zeer vlotjes waardoor we snel omhoog getakeld werden, een pluspunt voor mij, want ik hou er niet van als deze traag gaat. De rest van de rit was kort maar krachtig te noemen, vanaf het moment je de vertical drop ingaat, vlieg je doorheen de looping en de rest van hat parcours. Ons eindoordeel was dan ook dat het park hiermee een zeer leuke achtbaan opende.

Ook leuk vonden we onze reünie met Fly Away, die hier de naam Spoontus kreeg. Fly Away werd in Bobbejaanland verwijderd voor de bouw van The Forbidden Caves. Spoontus is een attractietype dat voor velen te intens bleek, bewijs daarvan was de plasjes water onder de attractie die duidden op het opkuisen van kots.

Nog zo’n klassieker uit Bobbejaanland was onze volgende attractie Niagara, die waarschijnlijk wel een belletje doet rinkelen als we vertellen dat deze vroeger Bobby Drop heette. Deze waterride neemt je mee in een rubberen bootje op een lopende band, om nadien langs een bochtige glijbaan naar beneden te glijden, eindigend met een splash. Een leuke opvulattractie. Grappig feitje hier was dat de typische Bobbejaanland B nog op het operatorhokje prijkte.

We besloten ook nog plaats te nemen in het reuzenrad van het rad. Van hieruit zie je hoe groen het park wel is, maar ontdekten we vooral de nieuwe attractie die wellicht volgend jaar geopend zal worden. Achter een loods zagen we namelijk de gondels liggen en het operatorhokje van de Viking uit u raad het nooit… Bobbejaanland. Het is ook niet ondenkbaar dat ook de Dino attractie hier verscholen ligt. Deze twee attracties verdwenen uit België tijdens de bouw van het nieuwe themagebied Land Of Legends, op de oude locatie is nu de waterspeeltuin Nayad Waters te vinden.

Onze dag sloten we af met enkele extra ritjes op Vertika en Grand Huit en een ritje op de rodelbaan, Le Bobs.