Speciale achtbaan Toboggan wordt opgebouwd in Fabrikus World

Het Zuid-Franse pretpark Fabrikus World pakt dit jaar uit met een 5de achtbaan. Het gaat om de Toboggan van de Franse exploitant Pfausser die normaal gezien rondreist op de kermissen. De attractie zal voor 1 seizoen in het park blijven.

 

In de Zuid-Franse badplaats Vias is Fabrikus World gelegen. Dit is een typisch Zuid-Frans pretpark dat geopend is in de avond en nacht en die bestaat uit een aantal vaste attracties en een aantal tijdelijke attracties die in het voorjaar en najaar rondreizen op de Franse kermissen.

Fabrikus World is een van de grootste in zijn soort en tot voor kort ging het park nog door het leven als Euro Park tot het pretpark overgekocht werd door andere eigenaars in 2021. De Toboggan stond vorig jaar in Lunapark Agde, dat in dezelfde baai gelegen is. Enkele jaren geleden stond de rollercoaster ook al eens in Luna Park Carnon, eveneens gelegen aan de Zuid-Franse kust. Door het jaar reist de attractie rond over de Noord-Franse kermissen met de exploitant Pfausser die de attractie enkele jaren geleden overkocht van Landgraf. Daarvoor was het de Franse exploitant Lespinasse die er mee rondtoerde.

Toboggan zal normaal gezien voor 1 zomerseizoen in Fabrikus World verblijven. Hiermee heeft het park tijdelijk 5 achtbanen. De andere 4 achtbanen van het park zijn allemaal vaste achtbanen. Enkel de kleinste van het park, de kinderachtbaan Pomme, reist in het jaar ook nog rond over de kermissen maar staat wel elk jaar in de zomer in het park.

 

De grootste achtbaan van Fabrikus World is EuroLoop, dit is een looping coaster van Vekoma die 4 keer overkop gaat en die door zijn parcours raast! Een andere achtbaan die enorm snel gaat is de EuroSpeed, een powered coaster van Mack Rides die serieus opgedreven is waardoor die vele male sneller dan normaal door het parcours gaat. Voorts staat er nog een spinning wilde muis.

 

 

 

Foto’s: Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs