Nieuw type Boomerang-achtbaan van Vekoma in opbouw

Momenteel worden in China meerdere nieuwe pretparken voor de Fantawild groep gebouwd. Eentje daarvan zal terug te vinden zijn in Tongshan gelegen in de provincie Jiangsu. Het park is in volle opbouw waaronder ook de eerste Super Boomerang van Vekoma.

 

De Nederlandse fabrikant Vekoma haalde na het succes van hun familie-exemplaren zijn Boomerang-type van onder het stof en gaf het een flinke update. Het nieuwe type achtbaan dat in de markt wordt gezet onder de naam Super Boomerang wordt 436 meter lang, 50 meter hoog en bereikt een snelheid van 95 km/u. De achtbaan wordt een combinatie van airtime en inversies aldus de fabrikant. De trein zal bestaan uit zes wagen voor telkens 4 passagiers, dit geeft een totaal van 24 passagier per rit. Dit brengt de theoretische capaciteit op 800 passagiers per uur.

Op foto’s zien we dat het nieuwe type achtbaan de hoogte is ingegaan. De support waaraan de twee spikes worden bevestigd staat inmiddels recht, deze kreeg een rode kleur. Voor de achtbaantrack werd geel gekozen en de rest van de supports zien blauw.

Behalve de Super Boomerang mag Vekoma hier nog twee andere banen bouwen. Zo opent men ook een Junior Coaster, die 254 meter lang wordt, 11,7 meter hoog en een snelheid van 46 km/u bereikt. Er komt ook nog een achtbaan van het type Hyper Space Warp. Deze wordt 720 meter lang, 26,8 meter hoog en haalt een snelheid van 78 km/u. In de baan zitten drie inversies waaronder twee Corkscrews en een Sidewinder.

Bron: Vekoma, rcdb