Fotoalbums: Rodelen in Duitsland – juni 2022

Op hun tocht naar Denemarken hielden Themeparkfreaks Bob en Tristan halt bij enkele rodelbanen, om zo de lange rit te onderbreken met leuke tussenhaltes. Zo stopten ze bij Skiliftkarussell Winterberg, Silbersee Bob en Sommer-Rodelbahn Bodenwerder.

 

Skiliftkarussell Winterberg 

Bij Skiliftkarussell Winterberg konden we plaatsnemen in twee rodelbanen. De eerste was Schanzen Wirbel, deze is van het type Alpine Coaster en werd gebouwd door Wiegand. Deze baan opende in 2018 en is niet erg lang, maar wel heel prettig om te doen. De tweede baan in dit park was HerrlohBlitz. Deze is van het type Mountain Coaster, gebouwd door Brandauer. Deze pittige baan heeft een single rail en werd geopend in 2019.

Silbersee Bob

Silbersee Bob is een baantje van het type Alpine Coaster. Deze baan werd gebouwd door Wiegand en opende in 2000. De baan is 613 meter lang. Dit parkje biedt ook een restaurantje aan en enkele andere activiteiten zoals een Minigolf en Nautic Jet.

Sommer-Rodelbahn Bodenwerder

Sommer-Rodelbahn Bodenwerder opende in 1999 haar Alpine Coaster Rodelbahn. Deze werd gebouwd door Wiegand en heeft een lengte van 600 meter. Behalve de Alpine Coaster kan je in dit parkje ook een Minigolf vinden en enkele andere activiteiten.