Fraispertuis City maakt plannen voor dure nieuwe achtbaan

Het Franse pretpark Fraispertuis City heeft momenteel drie achtbanen in haar aanbod, waaronder eentje van S&S die een meer dan verticale drop heeft. De directeur van het park liet onlangs in een interview weten dat hij plannen heeft voor een nieuwe achtbaan, die behoorlijk wat geld zal kosten.

 

Het Franse pretpark Fraispertuis City heeft plannen aangekondigd voor de bouw van een nieuwe achtbaan. Dit eerder bescheiden parkje durft toch al eens groot uitpakken. Zo opende het in 2011 de toen nog steilste achtbaan ter wereld met Timber Drop, een El Loco achtbaan van S&S – Sansei Technologies. Momenteel is het de 6de steilste achtbaan ter wereld en nog steeds de achtbaan met de steilste drop in Europa. Een andere grote attractie die het park recent opende was Gold Driller, een vrijevaltoren van Intamin Amusement Rides met verschillende mogelijkheden zoals stoeltjes die naar voor kantelen en er zijn ook staande plaatsen.

 

Toekomstplannen met een serieus prijskaartje

Het was al geen geheim meer dat de directeur droomde om opnieuw een achtbaan te openen, dat vertelde hij wel vaker in interviews, maar nu lijken er effectieve plannen te zijn. De nieuwe achtbaan moet in 2024 of 2025 openen en brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Zo zal de nieuwe baan volgens de directeur een serieuze aanslag zijn op de bankrekening van het park, maar zal er ook hard aan de infrastructuur gewerkt worden.

 

Bron: Vosges Television

Foto: Themeparkfreaks