Uitgelicht: Wilde Hilde – Schwaben Park

Met Wilde Hilde opende het Duitse Schwaben Park een achtbaan met een zeer amusant thema, namelijk een kippenhok. Deze achtbaan opende in 2019 en kreeg een lekker gek en aanstekelijk deuntje mee van IMAScore dat gebaseerd werd op de Popcorn Song.

 

 

Wilde Hilde werd ontwikkeld door het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland. Deze achtbaan was de eerste in haar soort en opende daardoor een jaartje later dan eerst gepland was door het park. De achtbaan werd gethematiseerd naar een kippenhok en de themamuziek is al even gek als de achtbaan zelf.

Het gaat hier om een Roller Ball Coaster die een hoogte heeft van 22 meter en een tracklengte van 88 meter. De bakjes worden verticaal omhoog getakeld en kunnen schommelen. Men zit per twee rug aan rug, waardoor er vier personen per bakje kunnen plaatsnemen.

Wie een ritje wil maken op deze achtbaan moet onder begeleiding minstens 120 cm groot zijn, om alleen plaats te nemen moet men 130 cm groot zijn.