KMG ontwikkelt de Crazy-X thrillride

KMG stelde onlangs de Crazy-X voor, een nieuwe thrillride gebaseerd op een klassiek ontwerp. Het bedrijf staat bekend om haar attracties die vooral veel adrenaline losmaken, zoals Boosters en heel wat andere thrillrides.

 

Met de nieuwe Crazy-X ontwikkelt het Nederlandse bedrijf KMG een doorontwikkelde versie van de Techno-Power-attractie. Deze laatste is heel bekend op kermissen en werd gebouwd door de voormalige Britse fabrikant Tivoli Enterprises.

 

KMG heeft deze klassieke rit opnieuw ontworpen om te voldoen aan nieuwe en moderne veiligheidsnormen. Het bedrijf begon al aan de ontwikkeling van deze attractie in 2020, maar door corona en andere projecten bleef het even stil. De ontwikkeling werd nadien alsnog hervat.

Het platform van de attractie heeft een oppervlakte van 15,6 meter lang en 16,2 meter breed. Crazy-X biedt plaats aan in totaal 36 personen per rit in 18 gondels. Wanneer de rit begint gaat de draaiende middenas van de attractie omhoog, terwijl de gondels beginnen te draaien. Nadien worden de gondels opgetild door de armen. De maximale hoogte die bereikt wordt is 9,4 meter.

 

Bron: KMG, Looopings, Parkerlebnis

Foto: KMG