Sfeerverslag: Bobbejaanland – 3 april 2022

Alle Belgische pretparken zijn terug open! Op de tweede dag van dit prille seizoen besloten Hannelore en ik Bobbejaanland eens te bezoeken. Het park heeft tijdens het winteronderhoud het reuzenrad opnieuw geschilderd en van een nieuw thema voorzien. Daarnaast is er ook een wijziging gebeurd in het horeca aanbod. Samen met nog een heleboel andere pretparkfans en Themeparkfreaks trokken we het park in.

 

Bobbejaanland opent om 10 uur zijn deuren, het zal je dus niet verbazen dat we er dan ook stipt op tijd aanwezig waren. Er was duidelijk niet veel volk en dat is ook logisch want het is koud. Iets waar wij pretparkfans ons niets van aantrekken want wij gaan dan ook zo snel mogelijk door naar de eerste attractie.

In Bobbejaanland is het interessant om links in het park te beginnen. Heel wat bezoekers rennen echter onmiddellijk naar Fury of Typhoon waardoor de attracties aan de linkerkant wat vergeten worden. Zo kunnen wij alvast de Bob Express zonder te wachten uittesten. Deze uitstekende Powered Coaster maakt enkele toffe lussen boven het water. Een uitstekende start van onze dag.

De indoor log flume gaan we vandaag niet doen.. In het verleden ben ik hier al meermaals kletsnat uitgekomen en daar heb ik vandaag, gezien de kou, geen zin in. Ook de anderen verkiezen een ritje op Okidoki in plaats van Indiana River. Dit toffe achtbaantje heeft wederom geen wachtrij waardoor weer meteen plaats kunnen nemen. De rit was alvast okidoki en bezorgde ons heel wat plezier.

Net naast Kinderland vinden we een hangende achtbaan. Waar vroeger de wachtrij van Dreamcatcher gevormd werd door enkele tipi’s is dat tegenwoordig een rotspartij met enkele fonteinen. Gelukkig hoeven we bij deze kale rotsen niet lang te wachten en zitten we een rondje later in de achtbaan. De rit bestaat uit een heleboel helixen die ruim worden genomen doordat de gondels kunnen schommelen. Dreamcatcher is ook dit jaar weer goedgekeurd.

We hebben ondertussen al 3 achtbanen gedaan en daar stopt het niet want we schuiven in de wachtrij voor achtbaan 4. Die vinden we in Cowboy Town waar we Speedy Bob terugvinden. De wilde muis achtbaan vinden we terug achter een heleboel huisjes die duidelijk geïnspireerd zijn op het Wilde Westen. Jammer dat de achtbaan er wat roestig bijstaat maar daar ondervinden we tijdens de rit niets van. De rit is prima en bezorgd ons wederom heel wat pret.

Net naast Speedy Bob vinden we El Rio. Deze waterattractie is een rapid river waar vandaag duidelijk niet veel mensen zin in hebben. De wachtrij is leeg en daar heeft het koude weer alles mee te maken. Maar aangezien Bob zin heeft in een ritje op deze wilde rondvaart besluiten we met z’n allen plaats te nemen in een ronde boot. Jammer genoeg telt deze attractie maar 1 drop. Die ene drop ligt wel verscholen onder een draaikolk en kan op sommige dagen je heel erg nat maken. Gelukkig wordt vandaag niemand echt nat en kunnen we met droge kleren verder in het park.

Cowboy Town hebben we ondertussen verlaten en we zetten koers richting het reuzenrad. Deze gigantische attractie kreeg deze winter een grote onderhoudsbeurt en kreeg zelfs een nieuw thema. Zo werd de in- en uitgang van plaats veranderd waardoor het hartje zich nu aan de voorkant van het rad bevindt. De ingang zelf heeft enkele rotsen gekregen met een wel heel erg korte wachtrij. Als laatste hebben ze ook nog eens het rad opnieuw geschilderd waardoor de attractie weer voor heel wat jaren verder kan. Boven genieten we alvast van het uitzicht op de groene omgeving in en rond het park.

We gaan op avontuur in Adventure Valley. Deze zone is deels indoor waar we sinds dit jaar een vestiging vinden van Domino’s Pizza. Iets wat we uiteraard onmiddellijk wilden uitproberen. Ik kan alvast zeggen dat de pizza’s heel lekker waren en een verbetering zijn ten opzichte van de pizza’s die je vroeger in Cowboy Town kon eten. Daar vind je overigens nu een hamburgerrestaurant. Tim & Bono gingen in de middag daar eten en vonden het ook daar een hele verbetering.

Uiteraard hebben we vandaag nog niet alle achtbanen gedaan en besluiten we een ritje te maken op de indoor achtbaan Revolution. Deze achtbaan, die je ondertussen als een echte klassieker mag beschouwen, heeft zowat de langste achtbaan trein ter wereld en is bekend omwille van zijn donkere ritjes langs allerlei kleurrijke lichtjes. Jammer genoeg heeft het park een paar jaar geleden beslist om er deels VR-brillen op uit te rusten waarvan het resultaat langere wachttijden zijn. Wij maakten alvast een nostalgisch ritje op deze toffe klassieker.

In Adventure Valley vinden we nog een achtbaan terug en dat is Naga Bay. Ook hier hoefden we niet te wachten en konden we zo plaatsnemen in het karretje. Tijdens de rit begin je dankzij de talrijke bochten te spinnen. Spijtig genoeg heeft de achtbaan wel heel wat rem secties. Die eindigen telkens het opgebouwde momentum waardoor de spanning er al vlug vanaf is.

Ondertussen zijn we aangekomen in het jongste themagebied van het park. Ik heb het dan natuurlijk over Land of Legends. Dit gebied draait rond de 4 natuurelementen. Zo heeft ieder element zijn eigen attractie. Vuur kreeg de achtbaan Fury, wind kreeg dan weer de achtbaan Typhoon, aarde heeft de spectaculaire Sledgehammer gekregen en water kreeg een waterspeeltuin. Die laatste vind ik nogal redelijk flauw staan tegenover die andere 3 kleppers al kan ik wel genieten van de mooie afwerking van het watergebied.

In het midden van dit gebied vinden we the Guardian of Elements terug. Deze fictieve persoon kreeg er een groot standbeeld. Op ditzelfde plein vind je telkens de ingang terug van de 4 attracties.

De hoofdattractie van het gebied is natuurlijk Fury. Deze Triple Launch Coaster met z’n prachtige oranje kleur zie je van ver opduiken boven de bomen. Een tijdje was dit zelfs de snelste achtbaan van de Benelux totdat Kondaa open ging in Walibi Belgium. De wachttijd is miniem en we kunnen dan ook snel plaatsnemen. Normaal krijg je ook de kans om de rit achterwaarts af te leggen maar dit is vandaag defect. Het zal ons een zorg wezen want wij kunnen genieten van 1 van de beste achtbanen van de Benelux.

Enkele personen van onze groep besloten ook een ritje te maken op de Sledgehammer. Ik bleef op de grond en besloot enkele foto’s te nemen terwijl de rest genoot van de rit. 

Als laatste besloten we een ritje te maken op Typhoon. Deze achtbaan valt dan weer op door zijn drop van 90 graden die direct daarna gevolgd wordt door een gigantische looping. Verder heeft deze achtbaan nog 3 andere inversies.

Ons eerste rondje in het park is afgerond en we besloten nog een rondje doorheen het park te maken. Zo maakten we nog een ritje op Okidoki en nam ik nog enkele foto’s. Rond 16h besloten we terug naar huis te gaan. We hebben genoten van ons allereerste bezoek aan Bobbejaanland in 2022 en we keren dit jaar zeker nog eens terug. Al is het maar voor nog een ritje op Fury en de andere leuke attracties in dit park.