Nieuwe achtbaan in Freizeit-Land Geiselwind geopend

In het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind hebben de eerste bezoekers een ritje kunnen maken op de nieuwe achtbaan. De nieuwigheid kreeg de naam Taka Waka. Het aantal achtbanen in het park komt zo op zeven te liggen.

 

Sinds dat het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind in 2016 werd overgenomen door de kermisuitbater Matthias Mölter zien we jaar na jaar nieuwe attracties en achtbanen in het park verschijnen. Zo ook in 2022. Eind vorig jaar werd bekend dat het pretpark opnieuw een achtbaan zou openen. Eerder werd in 2017 al Doggy Dog geopend, een kinderachtbaan van SBF-Visa met een big apple lay-out. In 2018 en 2019 volgden respectievelijk Cobra en Drachen Höhle. Beide banen stonden reeds eerder in het park, maar werden nu definitief van de kermis gehaald om permanent in het park te blijven.

Voor de nieuwe achtbaan is het park opnieuw in zee gegaan met de Italiaanse fabrikant SBF-Visa. De achtbaan kreeg de naam Taka Waka en ligt in het themagebied Safari Land. Taka Waka heeft een Zyklon lay-out met plaats voor vijf karretjes van telkens vier personen. Een ritje over het iets meer dan 300 meter lange parcours duurt ongeveer 2 minuten.

 

De nieuwe achtbaan is niet de enige investering voor dit jaar. De 33 jaar oude koffiekopjes Fränkische Weinfahrt” kregen een steampunk thema en zullen voortaan Uhrwerk heten. Verder trekt het park zijn piratenthema verder door naar de boomstamattractie en de Boomerang-achtbaan. Zij zullen voortaan Piraten Fluss en Der Fluch des Kraken heten.

Bron: parkerlebnis.de
Foto’s: Freizeit-Land Geiselwind