Liseberg voegt Virtual Reality ervaring toe op vrijevaltoren Atmosfear

Liseberg presenteert AtmosFear VR – een virtual reality-ervaring op maat met een snelheid van 110 km/u in een van Europa’s hoogste vrijevaltorens. AtmosFear VR opent op 23 april en zal te beleven zijn totdat de houten achtbaan Balder, die gesloten is voor een renovatie, later deze zomer weer opengaat.

 

De vrijevaltoren Atmosfear opende in 2011 in het Zweedse pretpark Liseberg. Deze lente en zomer zal men een extra beleving krijgen op deze 113 meter hoge toren. Tijdens de vrijeval van bijna 100 meter zal men dankzij Vr-brillen een heel andere ervaring krijgen.

“In een sci-fi-versie van Liseberg reis je vanaf het AtmosFear-station door wormgaten en sterrenstelsels voordat je bijna 100 meter naar beneden wordt gedropt aan 110 km/u, onderweg wordt je aangevallen door robots. Het wordt een van de meest intense VR-ervaringen ter wereld ”, vertelt Andreas Andersen, CEO van Liseberg.

De virtuele wereld is ontwikkeld door het Duitse VR-bedrijf VR Coaster samen met Quarryfold Studios. De film is perfect gesynchroniseerd met de fysieke rit om een ​​ervaring voor alle zintuigen te creëren. Er zijn slechts een handvol vrije val-attracties met VR in de wereld – en Atmosfear VR zal technisch het meest geavanceerd zijn.

We weten dat er in de eerste maanden van het zomerseizoen veel gasten zijn die Balder zullen missen. Daarom openen we Atmosfear VR als een waardige, tijdelijke, vervanger ”, vertelt Andreas Andersen, CEO van Liseberg.

Voor Atmosfear VR moet niet extra betaald worden.

 

Bron en foto: Liseberg