Hunderfossen Familiepark opent haar tweede achtbaan met Fyr & Flamme

Het Noorse pretpark Hunderfossen Familiepark opent dit jaar de nieuwe achtbaan Fyr & Flamme. Deze baan zal de bezoekers meenemen in een Noors sprookje over draken. De baan zelf wordt gebouwd door het Duitse bedrijf Gerstlauer.

 

Het Noorse pretpark Hunderfossen Familiepark opent dit jaar haar tweede achtbaan met Fyr & Flamme. Deze achtbaan zal in het teken komen te staan van een Noors sprookje over twee draken. Kinderen zullen in deze achtbaan in de huid kruipen van een drakentemmer, die draken Fyr & Flamme moeten temmen.

Voor de bouw van de achtbaan deed het park een beroep op het Duitse bedrijf Gerstlauer. Die ontwierp een baan van het type Bob Coaster voor het park. De trein stelt de twee draakjes voor, waarbij de ogen oplichten door LED-verlichting. Er zal ook rook uit de mond van de draakjes komen.

Fyr & Flamme zal 110 meter lang worden en 5,5 meter hoog. Er rijdt één treintje op de baan waarin er plaats is voor 12 personen. Zij zitten per drie achter elkaar in een bakje.

 

Een vergelijkbare achtbaan vind je met Kampala Express in het Deense dierenpark Knuthenborg Safaripark.

 

Bron en foto’s: Hunderfossen, Parkerlebnis.de