Achtbaan Buzzsaw uit Dreamworld Australia duikt op in Gumbuya World

In november 2021 verwijderde het Australische pretpark Dreamworld Australia haar achtbaan Buzzsaw. Het was toen nog onduidelijk of deze verkocht werd en of ze eventueel naar een ander park zou verhuizen. Ondertussen dook de track van deze achtbaan op in een ander Australisch pretpark, namelijk Gumbuya World.

 

Eind augustus maakte de achtbaan Buzzsaw haar laatste ritjes in het Australische pretpark Dreamworld. In november begon het park aan de afbraak van deze baan, maar het was nog onduidelijk naar waar deze zou gaan. Iets later maakte het park bekend dat de achtbaan een nieuwe thuishaven zou krijgen, maar wilde niet verklappen waar dat precies zou zijn.

Ondertussen dook de track van Buzzsaw op in het Australische pretpark Gumbuya World. Een fansite kon enkele beelden maken van de track die momenteel opgeslagen ligt achter een schutting. De track werd ondertussen al groen geschilderd.

 

Buzzsaw

Buzzsaw is van het type SkyLoop, gebouwd door Maurer Rides. De baan werd geopend in 2011 en nam de passagiers mee op een verticale lift hill, waarna een eerder simpel parcours volgde. De achtbaan heeft een hoogte van 46,2 meter, een lengte van 150 meter en bereikt een snelheid van 105 km/u. Op het hoogste punt van de baan zit een zogenaamde Sky Loop inversie waarbij de bezoekers tweemaal overkop gaan.

 

Bron: RCDB, Mitty Theme Parks