Bijzonder pretpark Osteria ai Pioppi heropent na twee jaar coronasluiting

Het Italiaanse pretpark Osteria ai Pioppi staat bekend om de achtbanen die telkens door de eigenaar zelf gebouwd werden. Twee jaar geleden sloot ook dit park de deuren vanwege de coronacrisis en besloot het, ondanks het feit dat vele andere parken in de buurt wel heropenden, om zelf toch gesloten te blijven.

 

Osteria ai Pioppi ontstond in 1969 als restaurant met speeltuin, waarin de eigenaar door de jaren heen zelf attracties begon te bouwen. Ja, zelfs vijf achtbanen knutselde de man in elkaar, waarvan eentje nooit echt geopend raakte. De man zat de afgelopen tijd niet stil, want ook al was het park tijdens de coronapandemie twee jaar lang gesloten, toch zal het dit jaar een nieuwe achtbaan aanbieden.

Sinds 27 maart ontvangt het park eindelijk weer bezoekers. Een bezoekje aan het park is gratis, alsook het gebruik van de attracties. Er wordt wel gevraagd om een hapje te eten in het restaurant, of tenminste een drankje te nuttigen.

12 jaar na de opening van de laatste achtbaan staat er nu een nieuwe achtbaan in Osteria Ai Pioppi. Het gaat om Gioco Delle Onde, eveneens een zelfgemaakte shuttle coaster. Hier kunnen twee personen naast elkaar zitten.

 

Bron en foto: Osteria ai Pioppi