Treinen Tonnerre 2 Zeus aangekomen in Parc Astérix

Tonnerre de Zeus in Parc Astérix ondergaat momenteel een grondige opknapbeurt. Het baanverloop wordt aangepast en er worden nieuwe treinen op de achtbaan geplaatst. Die laatste zijn ondertussen aangekomen in het park.

 

Vanaf dit jaar spreken we niet meer over Tonnerre de Zeus, maar wel over Tonnerre 2 Zeus. De houten achtbaan van het Franse Parc Astérix ondergaat momenteel een grondige opknapbeurt. Het baanverloop wordt aangepast en er komen nieuwe treinen. Die zijn ondertussen ook aangekomen in het park. Het park deelde daarvan een filmpje op sociale media. Er is overigens ook nog iets speciaals aan deze achtbaan, want de laatste zitplaatsen van de trein worden omgedraaid. Bezoekers zullen de houten achtbaan dus ook achterwaarts kunnen afleggen. De rit achterwaarts afleggen zal wel 12 euro per persoon kosten.

 

Het Amerikaanse bedrijf The Gravity Group is verantwoordelijk voor de ombouw van de achtbaan. Zo zal het parcours scherpe bochten en maar liefst 14 airtime momenten bevatten. Ook zal er een tunnel in het parcours zitten. Een openingsdatum is nog niet bekend.

 

 

Meteen na het plaatsen vonden ook de eerste testritten plaats.

 

Bron & foto: Parc Astérix