Uitgelicht: Raupen Express – Schwaben Park

De kleinste achtbaan van het Duitse Schwaben Park is Raupen Express. Deze achtbaan kreeg als treintje een rups, vandaar ook de naam van de baan. Met deze achtbaan biedt het park de jongste bezoekers een eerste achtbaan ervaring aan.

 

 

In 2003 werd in het Duitse Schwaben Park met Raupen Express een achtbaan geopend speciaal voor de jongste bezoekers. Tot 2017 was de naam van deze achtbaan nog Crazy Worm.  Kinderen kunnen begeleid al een ritje maken vanaf 95 cm, om alleen in te stappen moet men 140 cm groot zijn.

Raupen Express werd gebouwd door Zierer en is van het type Force Zero, het kleinste model uit de reeks. De hoogte van de achtbaan is 4 meter en de lengte 70 meter, er wordt een snelheid bereikt van 24 km/u. Over de baan rijdt een treintje met plaats voor 12 personen.