Extra kost voor ritje achterwaarts op Tonnerre 2 Zeus in Parc Astérix

In het Franse Parc Astérix is men volop bezig met een grootschalige renovatie van de houten achtbaan Tonnerre 2 Zeus. Grote delen van de track worden hierbij vervangen en er zullen nieuwe treintjes over de baan rijden. Deze treintjes hebben als bijzonderheid dat het laatste bakje stoeltjes heeft die je achterwaarts doen rijden.

 

Parc Astérix transformeert houten achtbaan houten achtbaan Tonnerre de Zeus in de vernieuwde achtbaan Tonnerre 2 Zeus. Het huidige baanverloop zal worden aangepast met allerlei nieuwe elementen, waaronder enkele scherpe bochten en heuvels die ervoor zullen zorgen dat je 14 keer tijdens de rit gewichtloos wordt. Verder komen er ook enkele gekantelde bochten, waarvan er eentje 90° gekanteld zal zijn, uniek in Europa. Hiervoor wordt beroep gedaan op de firma Gravity Group uit Amerika, die meteen ook nieuwe treintjes leveren. De laatste gondel van de nieuwe treinen zal telkens omgedraaid staan, zodat inzittenden de achtbaan ook achterwaarts kunnen beleven.

 

Wie zo’n ritje achterwaarts wil beleven zal hiervoor de geldbuidel moeten opentrekken, want deze zit niet inbegrepen in het ticketje van het park. Via een aparte wachtrij zal je eerst € 12 moeten neertellen.

Ook het voorsteeksysteem zal dit jaar wat duurder worden in het park. Zo betaal je vanaf het nieuwe seizoen 95 euro als je onbeperkt wil voorsteken, of 45 euro om eenmaal per attractie voor te steken.

 

Bron: Parc Astérix

Foto: Versant