Pairi Daiza gaat uitbreiden met onder andere Europa’s grootste overdekte jungle

Pairi Daiza gaat opnieuw hun park uitbreiden. Als eerste komt er een gloednieuwe ingangszone, waar je een grote esplanade kan verwachten. Eenmaal binnen in het park komen bezoekers terecht in een grote galerij, waar ze 12 verschillende tuinen kunnen spotten. Daarnaast is het park ook bezig met Europa’s grootste overdekte jungle. Die komt op de oude parking van Pairi Daiza.

 

Pairi Daiza is gestart met de bouw van enkele grote, nieuwe uitbreidingen. Zo zal er een gloednieuwe ingangszone komen. De ingangszone zal vertrekken vanop een grote esplanade die uitgeeft op een 120 meter lange galerij. Daar zal de ticketverkoop en ticketcontrole gebeuren. Terwijl de bezoekers het park betreden zal men er ook de geschiedenis en filosofie van Pairi Daiza voorgeschoteld krijgen. De reizen van Eric Domb, de CEO van Pairi Daiza, worden er vertoond. Het is op die reizen dat het park geïnspireerd is. De galerij zal l’Œuf des mondes heten, in het Nederlands betekent dit ‘het ei der werelden’. Op dit ellipsvormig plein zal je 12 tuinen kunnen bekijken die huidige en toekomstige delen van het park vertegenwoordigen.

Naast de nieuwe ingang wordt er ook gewerkt aan Europa’s grootste overdekte jungle. Deze gigantische serre van maar liefst 4ha groot zal het tropische klimaat van het Amazonewoud nabootsen. De serre zal een hoogte van 22 meter hebben en je zal er ook kunnen overnachten. De serre zal de wereld ‘Sanctuary’ huisvesten en heeft als doel om Pairi Daiza in de toekomst jaarrond te kunnen openen. In de serre zal je er onder andere zeekoeien, vlinders en aapjes kunnen spotten.

 

Bron & foto’s: Pairi Daiza