Klassieke Schwarzkopf-achtbaan Rocket heeft Furuvik verlaten

Enkele maanden geleden ontdekten we al dat de klassieke Schwarzkopf-achtbaan Rocket uit het Zweedse pret- en dierenpark Furuvik te koop werd aangeboden. Het was echter nog afwachten of het park de baan nog zou heropenen tot een verkoop zou plaatsvinden. Nu liet het park zelf weten dat de baan verwijderd werd.

 

Zeer spijtig nieuws voor de Zweedse pretparkfans en liefhebbers van een klassieke Schwarzkopf-achtbaan. Furuvik, een Zweeds pret-, water- en dierenpark, liet weten afscheid te hebben genomen van haar geliefde achtbaan Rocket. Deze achtbaan kwam al te koop te staan in december 2021 en is nu verwijderd uit het park. Ze werd getransporteerd naar een Nederlands bedrijf, waar ze wacht op haar nieuwe eigenaar.

 

Lightning

Het park belooft alvast een nieuwe attractie te openen op de plek van Rocket. Deze zal de naam Lightning gaan dragen. Wat voor attractie dit zal worden maakt het park later bekend. De opening hiervan staat gepland in 2023.

 

Rocket

Rocket werd gebouwd in 1982 door de voormalige fabrikant Schwarzkopf en is een Jet Star 2 van 13,5 meter hoog en 585 meter lang. De baan opende voor het eerst in 1983 in het Engelse pretpark Alton Towers, waar ze de naam Black Hole kreeg. Later wijzigde die naar Black Hole II en nog later naar The New Black Hole, om uiteindelijk terug door het leven te gaan als Black hole tot 2005. In 2011 kwam de baan naar het Zweedse park Furuvik, nadat ze eerst grondig gerenoveerd werd door Gerstlauer.

 

Bron: Furuvik

Foto: TPF