Karls Erlebnis Groep neemt gesloten pretpark Fränkisches Wunderland over

De Karls Erlebnis Groep, die al meerdere pretparken uitbaat, neemt opnieuw een gesloten pretpark over. Nadat de groep al een gesloten park overnam in Oberhausen, nu wil men op de site van het gesloten pretpark Fränkisches Wunderland een nieuw park uit de grond stampen.

 

De Karls Erlebnis Groep, oftewel Karls Toerismus, blijft haar aanbod aan parken uitbreiden. Op de locatie van het voormalige CentrO Park in Oberhausen wordt al volop gewerkt aan een nieuw park dat dit jaar geopend zal worden. In dat park zullen meerdere attracties gebouwd worden, waaronder een Big Apple achtbaan. Ook in Döbeln wordt volop gebouwd aan een gloednieuw Karls park, waar eveneens een gelijkaardige achtbaan zal openen in 2023.

Nu nam de groep ook nog het pretpark Fränkisches Wunderland over, dat enkele jaren geleden de deuren sloot. De bedoeling is het park als Karls Erlebnis-Dorf Plech te heropenen in 2026, een van de belangrijkste attracties wordt de Big Apple achtbaan Erdbeer-Raupenbahn. Het is de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group die zal instaan voor de bouw van de rollercoaster welke 3,8 meter hoog en 138 meter lang wordt.

 

Bron en foto: Karls groep