Ketnet Zone in Plopsaland De Panne krijgt stilaan vorm

Onlangs werd bekend dat Plopsaland De Panne het themagebied rond de Wereld van Kaatje gaat veranderen. De 2 attracties die je er terug kan vinden krijgen een nieuw thema. Zo zal Viktor’s Race binnenkort heropenen als #LikeMe Coaster, de rondvaart zal dan weer een Tik Tak thema krijgen. Hieronder vind je een overzicht van de werkzaamheden.

 

Het Ketnet personage Kaatje zal dit jaar geen themagebied meer hebben. De 2 attracties die je er kan vinden krijgen een nieuw thema. De Zierer achtbaan Viktor’s Race krijgt een nieuw thema en een nieuwe naam. Vanaf dit jaar zal hij door het leven gaan als #LikeMe Coaster, genaamd naar de gelijknamige en populaire serie van op Ketnet. In deze serie volgen we enkele jongeren die naar school gaan. In de serie worden oude muzikale hits in een nieuw jasje gestoken. Het is al de derde keer dat de achtbaan van thema veranderd. Vroeger stond hij in het Wizzy & Woppy gebied onder de naam Dongo’s Race.

Ondertussen zien we dat de volledige wachtrij van de de achtbaan is afgebroken en dat men er bezig is met een nieuwe overdekte wachtrij op te bouwen. Zo zien we dat de bouw al heel ver gevorderd is en zo goed als alle muren al overeind staan. Plopsaland deelde onlangs een filmpje op sociale media waar het nieuwe treintje in het park wordt geleverd. De trein heeft de kleuren gekregen die gelijk zijn aan het logo van de school uit de serie. Nu staat de trein op de lifthill te wachten op zijn eerste ritje in zijn nieuwe kleuren.

 

Kaatje zoekt eendje, de rondvaart op hetzelfde plein krijgt ook een nieuw thema. De rondvaart komt volledig in het teken van Tik Tak. Het populaire kinderprogramma krijgt zo zijn eigen attractie in het park.

Ook bij de rondvaart zien we dat de werken al goed zijn opgeschoten. De wachtrij heeft nieuwe paaltjes en hekwerken gekregen. Tijdens de rondvaart vaar je langs allerlei boeken, die vertelden vroeger het verhaal van Kaatje dat Eendje zocht. De boeken zijn er, maar de afbeeldingen en tekst zijn er verwijderd. Op sommige boeken kun je al een andere afbeelding terugvinden. Op de achterkant van de boeken vinden we dan weer het logo van Tik Tak.

De Plopsa Express heeft al jarenlang een halte aan dit gebied. Ook daar hebben we werkzaamheden gespot. Zo is er een afdak gebouwd op het perron.

Samen met de Nachtwacht Flyer vormen de #LikeMe Coaster en de Tik Tak rondvaart een heuse Ketnet zone. Ook Kaatje verdwijnt niet volledig want het horecapunt Frits & Frats is nog steeds intact. Ook de dino met zijn scooter vind je nog steeds terug, zij het wat verderop richting de Nachtwacht Flyer. De feestelijke opening van dit vernieuwde gebied zal doorgaan op donderdag 26 mei. Aan de andere kant van het park zijn er ook werkzaamheden bezig. Daar wordt er gewerkt aan een indoor Bumba gebied waar we onder andere een nieuwe darkride mogen verwachten.

Bron: Plopsaland De Panne

Foto’s: TPF

Concept arts: Plopsaland De Panne