Europa-Park toont eerste concepttekening van treintje nieuwe achtbaan

Dat het Duitse pretpark Europa-Park bezig is met de voorbereidingen van de bouw van een nieuw themagebied met daarin een grote nieuwe achtbaan is ondertussen geen geheim meer. Veel wilde het park hierover voorheen nog niet kwijt, maar ondertussen weten we welk thema het gebied krijgt en wat voor soort achtbaan er komt.

 

Volgend jaar zal Europa-Park een nieuw themagebied openen dat in het teken staat van Kroatië. In dat gebied zal de nieuwe achtbaan, Voltron Coaster, de hoofdrol krijgen. Deze naam lekte uit door de aanvraag van een patent van het park.

De nieuwe achtbaan zal eentje worden van het type Big Dipper, dat we kennen van Lost Gravity in Walibi Holland en Dynamite in Freizeitpark Plohn. Toch zal het exemplaar dat Europa-Park krijgt groter en anders worden. Zo maakt de achtbaan gebruik van meerdere lanceringen, waar de andere exemplaren een kettinglift hebben. Ook de treintjes zullen groter worden. In tegenstelling tot de andere die twee rijen hebben van vier stoeltjes zal Voltron Coaster vier rijen van vier stoeltjes krijgen.

 

Bron en foto: Europa-Park