Ride to Happiness heropent een week na het vastlopen

Vorige week liep het in Plopsaland volledig mis. De nieuwe achtbaan, The Ride to Happiness By Tommorowland liep vast op zijn hoogste punt. Ondertussen zijn we een week verder en zou de achtbaan terug heropenen.

 

The Ride to Happiness By Tommorowland zal vanaf vandaag, zondag 27 februari 2022, opnieuw doorheen Plopsaland De Panne scheuren. De achtbaan liep vorige week vast op het hoogste punt waardoor 9 mensen enkele uren vast zaten. Meer dan 6 uren later stond iedereen terug beneden na een heuse reddingsoperatie waarbij zelfs een grote kraan aan te pas kwam. Hoe het komt dat de achtbaantrein op 33 meter hoogte kwam vast te zitten is nog steeds niet duidelijk.

The Ride to Happiness By Tommorowland zal heropenen met maar 1 trein waardoor wachttijden wat langer zullen zijn dan gewoonlijk. De trein die vorige week vaststond wordt logischerwijze nog niet gebruikt. Uit de loggegevens blijkt namelijk dat deze trein een fractie minder presteerde. Bij de andere trein deed dit probleem zich niet voor waardoor de oorzaak al zeker niet de rukwinden van vorige week waren. De attractie kan nu dus heropenen, met toestemming van parket, politie, attractiebouwer en Keuringsfirma.

 

The Ride to Happiness By Tommorowland

The Ride to Happiness by Tomorrowland is een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De achtbaan bereikt een snelheid van 90 km/u en is 33 meter hoog. Tijdens het parcours van 920 meter gaan de bezoekers vijfmaal overkop. Daarnaast zijn er ook twee lanceringen op het parcours terug te vinden. De karretjes kunnen gecontroleerd draaien en zijn uitgerust met een muziekinstallatie die de inzittenden passende muziek laat horen tijdens de rit. De achtbaan is volledig gethematiseerd naar het Belgische festival Tomorrowland en was een investering van 17,5 miljoen euro.

 

 

 

Bron: Het Nieuwsblad

Foto: TPF