Meer details bekend over grote nieuwigheid voor Futuroscope in 2024

In 2020 kondigde het Franse attractiepark Futuroscope reeds aan dat er in 2024 een moderne waterattractie zou geopend worden met de projectnaam ‘Project Bermudes’.  Openbare documenten uit het Franse register geven nu meer details prijs over dit project. De nieuwe informatie bevestigt dat het gaat over het nieuwe attractietype The Rocking Boat van het Duitse merk Mack Rides. De nieuwe attractie wordt gebouwd op de plaats van de attractie “Jardin des Energies”.

 

‘Project Bermudes’ wordt een attractie die door het leven zal gaan als ‘Mission Bermudes’, of vrij vertaald: Missie Bermuda. Aan deze nieuwigheid hangt een prijskaartje van maar liefst 20 miljoen euro en de totale oppervlakte van het project zou 10.390 vierkante meter moeten zijn. Deze publiekstrekker zou eveneens een capaciteit van 1.000 passagiers per uur moeten kunnen verwerken.

De waterattractie zal geschikt zijn voor het hele gezin. Passagiers zullen aan boord gaan van een drijvend voertuig en op expeditie gaan in een mysterieuze wereld, namelijk die van de Bermudadriehoek. Aan boord van een boot met tien zitplaatsen zullen de bezoekers diverse indoorsets tegenkomen in combinatie met speciale effecten. De rit zal vervolgens outdoor doorgaan, met watervallen en versnellingen die sterke gevoelens veroorzaken.

De Bermudadriehoek is al jarenlang een bron van fascinatie voor de mensheid, omdat er veel onverklaarbare verdwijningen van schepen en vliegtuigen plaatsvinden. Er zijn veel excentrieke theorieën naar voren gebracht om het fenomeen te verklaren, maar er werd nog nooit wetenschappelijk bewijs geleverd. Om de beleving van de attractie kracht bij te staan zal er een heuse verhaallijn aan vasthangen. Het is namelijk 2035 en de Bermudadriehoek lijkt opnieuw op hol te slaan! Nieuwe verdwijningen vinden plaats zonder enige plausibele verklaring. Wetenschappers zetten een missie op en sturen bemanningen om ter plaatse op onderzoek uit te gaan vanaf het eiland Bermuda.

The Rocking Boat
In januari konden we al bevestigen dat Europa-Park, het etalageraam van Mack Rides, ook een dergelijke attractie zal openen. Het is echter nog onbekend wanneer The Rocking Boat-attractie van Europa-Park precies zal openen. Aangezien alles erop wijst dat Mission Bermuda het prototype blijkt te zijn zal The Rocking Boat van Europa-Park allicht nog even op zich laten wachten.

Het transportsysteem van The Rocking Boat is bijzonder, want het gekozen systeem is een ​​hybride combinatie tussen twee “klassieke” carrouselsystemen, “roller coaster” (of achtbaan) type carrousels aan de ene kant en “flume ride” type watercarrousels aan de andere kant. Dit gemengde systeem maakt beweging op hoogte mogelijk aan hoge snelheden en acties in waterbassins of kanalen, maar zonder dat het water de drijvende kracht is achter deze bewegingen. De bewegingen kunnen onverwacht of mysterieus lijken en geïntegreerd worden in de algemene scenografie van de baan.

 

Bronnen: Androland.com; Parkerlebnis.de
Foto’s: Futuroscope