Parc Saint-Paul vervangt enkele oude attracties door nieuwe

Het Franse Parc Saint-Paul zal ook dit jaar enkele nieuwigheden openen, maar hiervoor wordt er wel afscheid genomen van enkele oudere attracties. Zo verdwijnen een rupsmolen en de Téléphériques.

 

Parc Saint-Paul blijft verder investeren in haar attractieaanbod. Dit jaar zullen twee nieuwe attracties geopend worden, maar er wordt ook afscheid genomen van twee oude exemplaren. De eerste nieuwigheid wordt NebulaZ. Deze attractie wordt gebouwd door Zamperla en is van een gelijknamig type.

Bij dit type neem je plaats in een van de acht gondels die bevestigd zijn aan het uiteinde van vier armen. Deze armen werden dan weer bevestigd aan de vier kanten van een centrale toren. De armen zwaaien kruislings in een cirkel rond terwijl de centrale toren draait. De armen zwaaien met maximaal 13 omwentelingen per minuut tot een hoogte van tien meter.

 

De tweede nieuwe attractie wordt een draaimolen genaamd Retrocyclos. Om plaats te maken voor NebulaZ verwijdert het park haar rupsmolen Le Safari Trip, welke opende in 2005 en gebouwd werd door Mack Rides.

 

Om plaats te maken voor de nieuwe draaimolen verplaatst het park haar tractorrondritje Les Tractorigolos. Het rondritje zal in de toekomst nog een plekje krijgen naast de achtbaan Mini-Mouse Cartoon maar daarvoor moet de attractie Téléphériques eerst het veld ruimen.

Bron en foto’s: Parc Saint-Paul, Theme Park Magic