Bouw Dr. Diabolical’s Cliffhanger gaat de hoogte in bij Six Flags Fiesta Texas

Het Amerikaanse Six Flags Fiesta Texas opent een nieuwe dive coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger en Mabillard (B&M). De nieuwe achtbaan zal Dr. Diabolical’s Cliffhanger heten. Nadat eind vorig jaar de eerste baandelen al arriveerden is de bouw van de achtbaan nu ook voor het eerst de hoogte in gegaan.

 

Six Flags Fiesta Texas maakte afgelopen zomer de komst van een grote nieuwe attractie in het steampunk-gebied van het park bekend. Het betreft Dr. Diabolical’s Cliffhanger, een dive coaster van de Zwitserse fabrikant B&M.

 

Dr. Diabolical’s Cliffhanger wordt 45,7 meter hoog, 762,3 meter lang en bereikt een topsnelheid van 96,6 km/u. Het unieke aan Dr. Diabolical’s Cliffhanger is dat B&M voor het eerst een drop van 95° voorziet op een dive coaster. Voordien was dit loodrecht naar beneden (90°).

Met de plaatsing van de eerste verticale structuren wordt het bouwproces nu echt zichtbaar.

De opening van Dr. Diabolical’s Cliffhanger is voorzien in de loop van seizoen 2022. Wie het bouwproces van dichtbij wil volgen kan hiervoor terecht op onze bouwpagina van de achtbaan.

 

Foto’s: Coaster Nation