Nieuwe achtbaan Tumbili volledig opgebouwd in Kings Dominion

In het Amerikaanse pretpark Kings Dominion legde werklieden onlangs de laatste hand aan de opbouw van de achtbaan Tumbili. Met het plaatsen van het laatste trackdeel werd een mijlpaal bereikt. De achtbaan zal openen bij het begin van het nieuwe seizoen.

 

Kings Dominion is volop bezig met het upgraden van de Safari Village-zone. In deze zone verdween de achtbaan Volcano, The Blast Coaster en de Topspin The Crypt om plaats te maken voor een grote nieuwigheid. Een nieuwe blikvanger hier wordt de achtbaan Tumbili. De bouwwerken aan de baan lopen voorspoedig, dat bewijst het plaatsen van het allerlaatste trackdeel, waarmee de baan nu volledig rechtstaat.

 

Tumbili

De naam van de nieuwe achtbaan die Kings Dominion volgend jaar zal openen is bekend. Deze 4D Free Spin van de Amerikaanse attractiefabrikant S&S Sansei Technologies zal door het leven gaan als Tumbili (uitgesproken als toom-bee-lee). Dat is Swahili voor aap. De achtbaan krijgt een groene track en supports in de kleuren van bamboe. Rondom de achtbaan zullen ruïnes gebouwd worden die de Monkey God-tempel voorstellen die centraal staat in de themazone Jungle X-Pedition.

 

4D Free Spin

Een 4D Free Spin is een compact achtbaanmodel waarbij de zitjes van de achtbaantrein om hun horizontale as kunnen roteren, waardoor bezoekers verschillende keren overkop kunnen gaan tijdens de rit. De term Free Spin wijst op het feit dat de bezetting van de achtbaantrein tot andere rotaties kan leiden, geen enkele rit is dus identiek.

 

Foto: Kings Dominion