Uitgelicht: Volldampf – Erlebnispark Tripsdrill

In 2020 opende Erlebnispark Tripsdrill twee nieuwe achtbanen die kruislings door elkaar gebouwd werden. De kleinste van de twee is Volldampf, een Family Boomerang Coaster. Dit model bewijst zeer populair te zijn en uitermate geschikt voor het hele gezin.

 

 

Volldampf, vrij vertaald “met volle kracht vooruit”, is een zogenaamde Family Boomerang Coaster die gebouwd werd door Vekoma. De trein legt het parcours van 250 meter zowel voorwaarts als achterwaarts af, waardoor er in totaal een afstand van 500 meter wordt afgelegd. De achtbaan heeft een maximale snelheid van 60 km/u en een hoogte van 22 meter. Volldampf heeft één trein waar telkens 20 personen in kunnen plaatsnemen, goed voor een capaciteit van 500 personen per uur.

In het parcours zit onder andere een Highslider, Break Turn, Camelback, Twisted Camelback, S-Curve en een Curved Stall verwerkt. Deze elementen worden zowel voorwaarts als achterwaarts doorlopen. Kinderen vanaf 4 jaar met een lengte van 0,95 meter mogen reeds een ritje maken onder begeleiding. Vanaf 8 jaar mag dit ook zonder begeleiding van een volwassene.