Montezooma’s Revenge sluit voor grote werkzaamheden in Knott’s Berry Farm

De klassieke Schwarzkopf-achtbaan Montezooma’s Revenge zal het komende jaar gesloten blijven in het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm. De baan, die geopend werd in 1978, is toe aan een grootschalige renovatie. Wat er precies allemaal vervangen wordt aan de baan is nog niet duidelijk.

 

Montezooma’s Revenge blijkt toe te zijn aan een grondige renovatie. Het Amerikaanse pretpark laat dit via social media weten. Bezoekers zullen geduld moeten hebben tot 2023 om weer een ritje te kunnen maken. Het park spreekt over spannende upgrades, waarbij toch de charme van de baan behouden blijft. Mogelijk wijst dit in de richting van een nieuw soort lancering, zoals destijds ook gebeurde bij Psyké Underground in Walibi Belgium.

Montezooma’s Revenge opende in 1978 en is van het type Shuttle Loop. Het was de eerste baan van deze soort die gebruik maakt van een vliegwiel lancering, zoals ook Psyké Underground had voor deze werd aangepast naar een magnetische LIM-lancering.

De baan werd gebouwd door de legendarische attractiebouwer Schwarzkopf. De baan heeft een lengte van 243,8 meter, een hoogte van 45,1 meter en bereikt dankzij de huidige lancering een snelheid van 88,5 km/u op 4,5 seconden. Tijdens de rit ga je eenmaal voorwaarts en eenmaal achterwaarts doorheen een looping.

 

 

Bron: Knott’s Berry Farm

Foto: Tristan Indigne