Spookslot in de Efteling wordt vervangen

Het Spookslot in de Efteling zal na de zomervakantie definitief zijn deuren sluiten. Algemeen directeur Fons Jurgens heeft dit bevestigd in een interview met een Nederlands dagblad. Welke attractie er in plaats komt is nog niet duidelijk.

 

De Efteling sluit na deze zomer het Spookslot. Deze indoor attractie, waar je kon genieten van een show, werd geopend in 1978. Na de zomervakantie begint de sloop zodat er, na een investering van maar liefst 25 miljoen euro, een nieuwe attractie met vernieuwde omgeving kan geopend worden. Het gebied zou in 2024 af moeten zijn. Welke attractie er in de plaats komt is nog niet duidelijk en ook het thema daarvan is nog niet bekend. Wel weten we dat de attractie volledig indoor wordt en een capaciteit heeft van 1250 pp/u. 

 

De Efteling is druk bezig met investeren in het park. Zo zal Monsieur Cannibale binnenkort terug heropenen onder een nieuwe naam, Sirocco. Ook het nabijgelegen Avonturen Doolhof werd daarbij vervangen voor een water speelattractie. In 2021 opende de Efteling nog Het Speelbos Nest, dit als vervanger van de Polka Marina. Ook opende ze dit jaar Bakkerij Krümel, vlakbij de duellerende achtbaan Max & Moritz. In 2024 zal de Efteling overigens ook een nieuw hotel bouwen, dit voor maar liefst €50 miljoen euro. 

 

 

Bron: AD (Nederlands dagblad)

Foto’s: TPF