Sfeerverslag: Foire St.Martin Rouen- 12 november 2021

Op 12 november trokken we naar de Franse stad Rouen. In deze stad stond er immers een heuse foor met maar liefst acht achtbanen. Onze Coaster Count zal dus serieus gespijsd worden maar voordat we richting de foor trekken besloten we Rouen zelf te ontdekken.

 

Iets na de middag komen we aan in Rouen. Hannelore en ik zijn hier vandaag samen met twee andere Themeparkfreaks, namelijk Dimitri en Lies. Als eerste besluiten we de stad eens te ontdekken. Zo kunnen we een kijkje nemen in de kathedraal van Rouen en vinden we in de stad een 14-eeuws uurwerk. Ook vinden we een kerk die de naam draagt van Jeanne d’Arc.

Na een heel kort rondje doorheen de stad stapten we richting de foor. Van ver zagen we alle lichtjes al schitteren. Voordat je de kermis kan betreden moet je langs een corona/veiligheidscontrole. De controle ging vlot waardoor we de eerste attracties in de verte al zagen liggen. Als eerste besloot ik één van de vele funhouses uit te proberen.

Verderop vonden we de eerste credit, namelijk een spinning coaster. De achtbaan heeft de naam Crazy Mouse en is een standaard spinning coaster die je op heel veel kermissen en foren terugvindt.

Wanneer er 8 achtbanen op een kermis foor staan, kom je al eens heel snel de volgende tegen. De volgende achtbaan is King, een reusachtige achtbaan die jammer genoeg in mijn lijstje meest pijnlijke achtbanen terechtkomt. De rit zelf valt heel goed mee, maar de onnodige schouderbeugels verpesten de volledige rit.

Net achter het hoekje van de eerste hele lange laan attracties vinden we alvast de volgende credit. Magic Pomme is de volgende van de 8 achtbanen die we kunnen afvinken en is een Big Apple Coaster.

De volgende attractie werd alweer een achtbaan, zij het voor Dimitri en Lies. Zij hebben Toboggan nog niet kunnen afvinken waardoor ze besloten een ritje te maken. Hannelore en ik hadden deze achtbaan dit jaar al kunnen afvinken in Lille en hadden niet direct zin om nog een ritje te maken in deze gevangeniscel op wielen.

Recht tegenover Tobogan vinden we Insider. Een soort breakdance waarbij de gondels ook nog eens schommelen en zelfs overkop kunnen spinnen. Jammer genoeg hebben Dimitri en ik minder geluk en blijft het bij ons maar bij schommelen.

Op naar de volgende attractie en dat is natuurlijk alweer een achtbaan. Dit keer een dragon coaster, ook zo’n achtbaantje die je op heel wat kermissen tegenkomt.

Hannelore en ik besloten ook eens een spookhuis uit te proberen. Die begon heel erg rustig maar na een klein stukje buiten, ben ik bij het binnenrijden heel erg geschrokken. Er zat namelijk een scare actor in en die hadden we duidelijk niet zien aankomen. Op een paar millimeter van mijn neus vandaan gooit hij een kettingzaag vlak voor mijn gezicht wanneer we net binnenrijden. Om de rit extra spannend te maken gaat deze scareactor ook nog eens mee op het karretje. Ik ben alvast hier meer geschrokken dan in alle spookhuizen tijdens Halloween in pretparken samen.

Van de ene darkride naar de andere, al is de volgende iets minder eng. Laser Pix, is een interactieve shooter darkride waar je moet schieten op allerlei figuren. De figuren waren dit keer figuren uit de wereld van Super Mario.

Het is nu tijd voor de voorlaatste achtbaan van vandaag en dat is Goulis. Alweer een Big Apple coaster die dit keer in het wit geschilderd is.

De laatste attractie en meteen ook de laatste achtbaan die we konden afvinken was Infernal Tobogan. Een fantastische achtbaan, die voor mij de beste was van de kermis. Een achtbaan die ik in de toekomst hoop opnieuw te kunnen doen.

Helaas komt aan alle mooie liedjes een eind en ook hier is dat het geval. We laten deze gigantische foor achter ons. Dit is alvast de beste kermis/foor die ik heb bezocht, je vond er bijna alle attracties die je maar kan bedenken. Hopelijk krijgen ze de volgende jaren nog eens andere achtbanen op bezoek zodat ik nog eens een reden heb om terug te komen.